Elazığ’dan yükselen bir değer olarak Türkiye’de en son teknolojinin kullanıldığı çimento fabrikalarından biri olan SEZA Çimento’da esnaf odaları başkanları ve Ticaret İl Müdürü’nü ağırlayan Seza Çimento Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, konuklarına fabrikayı gezdirdi ve gerçekleştirilen üretim hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fabrika ziyaretine, Elazığ Ticaret il Müdürü Bilal Öztürk, Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş,Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız, Elazığ Kahveciler Odası Başkanı Nihat Bozkurt, Elazığ Bakırcılar ve Zücaciyeciler Odası Başkanı Alaattin Tanyıldızı, Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan, Elazığ Elektrikçiler Odası Başkanı Ramazan İnce, Elazığ Oto Onarımcılar Odası Başkanı Mehmet Türkoğlu, Karakoçan Şoförler Odası Başkanı Abdülaziz Akdeniz, Kovancılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Özdoğan ve Palu Şoförler Odası Başkanı Furkan Güneş katıldı.

PROF. DR. AÇIK: MESLEK KURULUŞLARIMIZ HER ZAMAN YANIMIZDA

 Ziyaretle ilgili bir değerlendirmede bulunan Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ’ın esnaf odalarının başkanlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Fabrikanın kuruluşunun ilk aşamasından beri her zaman bütün başkanlarımız hep yanımızdaydı, bize hep destek oldular. Sizlerin de bildiği gibi sanayicilerin yanında sivil toplum örgütlerinin özellikle meslek odalarının yer alması onlara çok büyük güç katmaktadır. Bizim de çıktığımız bu yolda ilk günden beri ilimizdeki tüm meslek odaları, sivil toplum örgütleri bize hep destek çıktılar. Fabrikada 500 yıllık rezervi olan hammaddemiz var.  Burada yaklaşık 2,5 - 3 milyon metre küp hafriyat yaparak, fabrikayı hammaddenin içerisine oturttuk. Hemen alt tarafta kendimize ait 2 tane şalt sahamız var. Keban şalt sahasından 45 km’den buraya enerji geldi. İlk kurduğumuz andan itibaren bin kişilik arıtma sistemi kurduk. Tren yolumuzdan, fabrikamızın tüm prosesinin Avrupa menşeli olmasıyla dolayısıyla çok avantajlı bir durumdayız” dedi.

PROF. DR. AÇIK: ELAZIĞ’A YATIRIM YAPMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ

Fabrikada enerji verimliliğinin yüksek, kalori değerlerinin düşük olduğunu belirten Prof. Dr. Açık, “ Fabrikamızda tüm sistemlerde, ara ünitelerde dâhil, torba filtre sistemi kullanıyoruz. Bunun için toz emisyon değerinin ülkemizde müsaade edilen miktarı metreküpte 50 miligram, Avrupa Birliği standarttı ise 30 miligram. Bizim fabrikamızda 1 miligram bile çıkmıyor 0.7 miligram civarında salınım var. Adeta sanki çalışmıyor fabrika, öyle bir görüntü ile karşılaşacaksınız. Bunun nedeni de tüm ara ünitelerde torba filtre sistemi kullanmamızdır. Bunu bir elektrik süpürgesi gibi düşünün. Çıkan o toz geri o torba içerisine giriyor ve hammadde olarak kullanılıyor. O nedenle de dışarıya toz salınımımız yok. 2014 yılında başladığımız inşaatta Şubat ayında ilk kazmayı vurduk.2016 yılı Mart ayında ise artık üretimimizi yapıp satmaya başladık ürünü. Gerçekten doğup büyüdüğümüz bu topraklara böyle bir yatırım yapmış olmanın da keyfini, onurunu yaşıyoruz. Özellikle bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılması, yerel kalkınmanın sağlanmasına katkı oluşturulması, yörede istihdamın arttırılması, diğer iş insanlarına olumlu bir mesajın verilmesi anlamıyla da bu yatırım oldukça önemli.  Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aslında bu şehrin yatırımı, şehrin fabrikası. Doğup büyüdüğümüz topraklara bu fabrikayı yaparken de ilimize katkı sağlamayı hedefledik. Bende eminim ki ilimizdeki tüm bürokratlar, sivil toplum örgütleri, halkımız, siyasetçiler, basın, herkes bu fabrikaya sahip çıktı. Ben çok teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

ÖZTÜRK: DÜNYA STANDARTLARINDA BİR FABRİKA

Elazığ Ticaret İl Müdürü Bilal Öztürk ise, “Gerek hizmet sektöründe, gerek sanayi sektöründe, Elazığ’a ciddi yatırımlar yapan ve ciddi katkılar sağlayan Yasemin hocamızı ziyaret etmek istedik. Biz Ticaret Müdürlüğü olarak, odalarımız olarak kesinlikle destekçisiyiz. Bunun yanında dünya standartlarında hizmet veren bir çimento fabrikası kurduğu içinde kendilerini haseten takdir ediyoruz.  Malum çimento fabrikalarının en önemli özelliği çevreyi kirletme yönünde. Burada da Sayın Hocamızın açıkladığı gibi, bu fabrika toz salınımı olarak dünya standartlarının çok çok altında. Bu konuda da kendilerini takdir ediyoruz. Biz her zaman sanayicimizin, esnafımızın yanındayız. Bu şekilde şehrimize ve ülkeye hayırlı hizmetler yapanlara da duacıyız” ifadelerini kullandı.

ERDEM: YASEMİN HOCAMIZ’IN MEMLEKETTİMİZE ÇOK EMEĞİ VAR

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Prof. Dr. Yasemin Açık’ın Elazığ’a hem emeğinin ve hem de yatırımlarının olduğuna dikkat çekerek, “, “Yasemin Hocamız yıllardan beri bu memlekete ciddi manada emeği olan, hem üretim yönünden, hem de hizmet sektöründe büyük yatırımları olan biridir. Bu bizi o kadar mutlu ediyor ve sevindiriyor ki şu fabrika sadece Türkiye çapında değil dünya çapında en ön sıralarda olan bir fabrikadır. Elâzığ’a üretim yönünde özellikle yatırım yapan kim olursa olsun bunlara canı gönülden teşekkür ediyoruz. Ben her zaman şunu söylüyorum Üretim üretim üretim… Üretim yönünde yatırım yapmak kadar o şehre faydası olan hiçbir şeyin olması mümkün görünmüyor. Yasemin Hocamızın bu fabrikanın temelinden bugününe kadar ben kadar zorluklar çektiğini çok iyi biliyorum. Ama buna rağmen inatla ben bu işi Elâzığ’da yapacağım dedi. Hatta başka yerlerde fabrika var alalım denildi ama asla kabul etmedi. Çünkü, Hocamızın, milliyetçilik, maneviyatçılık değeri hat safhadadır. Tabii ki, Yasemin Hoca gibi diğer Elazığlı büyük iş adamlarına da Elâzığ’a gelin bir adım atın üretim yönünde bir şeyler yapın diyoruz. Elâzığ’ı büyütelim, kalkındıralım, güçlendirelim. Biz, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak Yasemin Hoca’nın yaptığı işlerin sayesinde esnaf olarak ayakta kalabiliyoruz. Bizler esnaf teşkilatı olarak bize ne düşüyorsa, biz her zaman sizin yanınızdayız, arkanızdayız. Siz Elâzığ’ı ne kadar sahipleniyorsanız, biz de sizi o kadar sahipleniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bir konuşmasında ben Elazığlı 15 - 20 kişi iş adamı tanıyorum biliyorum, Elâzığ’a yatırım yapmalarını istiyorum demişti. Bizde buradan bunu söylüyoruz.  Elazığ bölgede bir kavşak noktası. Bizim Elâzığ’a sahip olmamız lazım. Bütün insanların Elâzığ’a sahip çıkması lazım” dedi.

ERDEM: MEMLEKETİN BİR KARIŞ TOPRAĞINI TESLİM ETMEYİZ

Ülkenin ciddi sıkıntılar yaşadığına değinen Erdem, “Geçmişten beri PKK terör örgütünü kullandılar bir şey yapamadılar 15 Temmuz FETÖ terör örgütünü kullandılar yine bir şey yapamadılar. Şimdide şer güçler ekonomik terörü Türkiye’nin başına bela ettiler. Ama Allaha şükürler olsun ki bu maneviyat ve bu milliyetçilik duyguları varken bu ülkeye hiç kimsenin bir şey yapma şansı olamaz. Biz aç yatarız, susuz yatarız ama bu memleketin bir karış toprağını kimseye teslim etmeyiz. Çünkü başka Türkiye yok, başka ülke yok” açıklamasında bulundu.

 

TORAMAN: ELAZIĞ’A DEĞİL, DÜNYAYA HÜKMEDECEK BİR TESİS

Elâzığ’a değil dünyaya hükmedecek bir tesis kurdunuz ifadelerini kullanan Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman ise, “Yasemin Hocamız yaptığı yatırımlarla, hem şehrimize, hem ülkemize, hem de insanımıza katkı sağladı. Hocamız sadece iş sahasında değil Elâzığ’ın fakiriyle, zenginiyle, hastasıyla beraber olan bir insanımız. Allah sizin gibi Elâzığ sevdalısı, Türkiye sevdalısı insanları başımızdan eksik etmesin. Sizin gibi ilimize katkı sağlayan tüm iş adamlarımıza da teşekkür ediyorum ”dedi.

AKDENİZ: İLİMİZİ TÜRKİYE GENELİNDE TEMSİL EDEN BİR HİZMET

Karakoçan Şoförler Odası Başkanı Abdulaziz Akdeniz ’de, “Gerçekten ilimizi Türkiye genelinde her yerde temsil eden bir hizmet sunmuşsunuz. Burayı çok iyi gördük. Sizleri tebrik ediyorum, başarılarınızın devamı gelsin. Aynı şekilde Karakoçan’a da bir şeyler yapılmasını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÖZDOĞAN: KEŞKE BİR DEĞİL DE İKİ YASEMİN HOCAMIZ OLSAYDI

Esnaflara verdiği desteklerden dolayı müteşekkir olduklarını ifada eden Kovancılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Özdoğan ise, “Tüm yatırımları ile esnaflara vermiş olduğu desteklerden dolayı keşke bir değil de iki tane Yasemin Hocamız olsaydı. İlimiz işin daha güzel olurdu ve yatırımlar sadece ilimize değil ilimiz dışında ilçelere de taşınırdı. Üretim olmayınca tüketimde olmaz. Esnaf tüketime dayalıdır. Yasemin hocamız gibi böyle üreten kişi sayısı birden fazla olsaydı da tüketim yönünden sıkıntı yaşamasaydık ”dedi.

YILDIZ: BU GÜZEL YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Elâzığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız’da, “İlimize kazandırmış olduğunuz bu güzel eserde 3 tane önemli şey gördük. Biri dış ticaret açığımızı kapanmasına katkı sağlayacak olması; diğer ikisi ise, işsizlik ve istihdam olarak ülkemizin üretim ve istihdam sıkıntısına el atmış olması. İlimize bu güzel yatırımı kazandırdığınız için teşekkür ediyoruz ”ifadelerini kullandı.

ULAŞ: BU FABRİKA, HER TÜRLÜ TAKDİRE ŞAYAN

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mithat Ulaş ise, “Gerek ilimizde gerek bölgemizde gerekse ülkemizde nadide insanlardan biri olan ve ilimize kazandırmış olduğu bu tesisin gerçekten takdire şayan olduğu bizler tarafından da bilinmektedir. Bununla beraber ilimize kazandırılan bu tesisin Avrupa standartlarında olması da bizi ayrı mutlu etmiştir. Gerçekten her anlamda gezip’ te gördüğümüz bu tesisin alan ve faaliyetleri itibariyle ilimize kazandırmış olduğu işsizliğin ortadan giderilmesi ve ekonomiye katkısı herkese nasip olmaz. Kıymetli hocamda bu tesisi şehrimize kazandırmıştır. Bu fabrika hanım efendilerin mutfakta başarılı oldukları gibi iş hayatında da başarılı olduğunun bir göstergesidir ”dedi.