Dünya genelinde ve ülkemizde etkisini gösteren koronavirüse karşı SEZA Çimento Fabrikasında önlemler en üst düzeye çıkarıldı.

Fabrika içerisinde belirli periyodlarla dezenfekte çalışmasının yanı sıra fabrikaya giriş yapan tüm personelin tek tek vücut sıcaklığı ölçülüyor.

Türkiye’nin en çevreci çimento fabrikası olan SEZA Çimento Fabrikası dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren koronavirüse karşı en üst düzeyde tedbirlerini aldı.

Her şeyden önce personel güvenliği ve sağlığı düşüncesiyle hareket eden fabrika, koronavirüsün ülkemizde görülmesiyle birlikte harekete geçti ve kısa süre içerisinde önlemlerini en üst düzeye çıkardı.

Dünyayı ve ülkemizi, özellikle çok hızlı yayılması ve belirli bir yaş üstü insanlarda ölüm oranının yüksek olması nedeni ile telaş ve korkuya bürütmüş olan bu virüse karşı, birçok sanayi kuruluşunda olduğu gibi SEZA Çimento Fabrikası’nda da çalışanlarını korumak için bir dizi tedbirler alındı ve uygulanmasına titizlikle devam ediliyor.

SEZA ÇİMENTO FABRİKASI’NDA ALINAN TEDBİRLER AÇIKLANDI

SEZA Çimento Fabrikası tarafından yapılan açıklamada alınan önlemler tek tek açıklandı. İşte o önlemlerin bazıları;

- Sıvı sabunların antibakteriyel sıvı sabunlar ile değiştirilmesi

- Tüm ünite girişlerine, yemekhane girişine, lavabolara, sosyal alanlara temassız sıvı el dezenfektanı ünitelerinin yerleştirilmesi

- Yemekhanede mevcut televizyon üzerinde, sağlık bakanlığınca hazırlanmış olan corona virüsten korunma tedbirlerini içeren videolar oynatılması

- İşyeri hekimiz ve iş güvenliği uzmanımız tarafından tüm çalışanlarımıza kısa bilgilendirme eğitimleri verilmesi

- Fabrika sahasında çalışanların sık kullandıkları bölgelerde yine sağlık bakanlığınca hazırlanmış olan görsel afişlerin panolara asılması

- Fabrika temizlik ekibinin büyük bir kısmı tarafından, ofisler, sosyal alanlar, lavabolar, koridorlar, yemekhane gibi ortak alanlarda, zeminlerde kapılarda, masa ve dolaplarda, kısaca el değen hemen her yerde kimyasal içeriği güçlendirilmiş dezenfekte deterjanlar ile temizlik yapılması

- Yemekhane kart okuma ünitesi önüne turnike ve onun da önüne el yıkama ünitesi yerleştirilmesi

- Yemekhane oturma düzeninin çalışanların yakın mesafesini önleyebilecek şekilde yeniden oluşturulması

- Servis araçlarının günlük olarak dezenfekte edilmesi

- Odaların ve koridorların daha sık havalandırılması ve klima bakım periyotlarının sıklaştırılması

- Fabrikada tek noktadan gerçekleşen giriş sırasında, istisnasız herkesin vücut sıcaklığının ölçülmesi

“SEZA ÇİMENTO HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMAK İÇİN AZAMİ İTİNA GÖSTERMEKTEDİR”

Fabrika tarafından yapılan açıklamada; “Seza Çimento çalışanlarını ailenin bir parçası olarak görmekte ve onların sağlığını korumak için gerekli olan her türlü tedbiri almak için azami itina göstermektedir” denildi.