Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Elazığ İl Müdürlüğü'nün Olgunlar Mahallesindeki yeni hizmet binasına taşınmasıyla atıl hale gelen eski hizmet binası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Elazığ Belediyesi arasında yapılan protokolle Elazığ Belediyesine devredilmişti.

MEYDAN VE OTOPARK YAPILACAK

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın girişimleriyle devri gerçekleştirilen SGK binasının yerine meydan ve otopark yapılacağı açıklanmıştı.

ŞERİFOĞULLARI: BU BİNAYI YIKARAK BURADA GÜZEL BİR MEYDAN YAPACAĞIZ

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Şehrin merkezinde olan SGK İl Müdürlüğünün eski binası, bakanlıklarla yaptığımız görüşmeler neticesinde arsa takası karşılığında belediyemize devredildi. Bu binayı yıkarak burada güzel bir meydan yapacağız. Mevcut PTT Meydanı ve Kapalı Çarşı ile bütünlük arz edecek şekilde çevre düzenlemesi yapılacak olan ve içerisinde yeraltı otoparkı da yapacağımız yeni alan, şehrin yeni cazibe merkezi olacak. Tarihi Hükümet Konağı ve PTT binalarının bulunduğu meydandan başlayarak, Kapalı Çarşı, Saray Cami ve çevresindeki sokakları yayalaştırılmak ve bir bütün içerisinde yepyeni bir çehreye büründürmek amacıyla çalışmalarımıza start vermiş bulunmaktayız. Tescilli PTT binası restorasyonu, Tarihi Hükümet Konağının Kent Müzesine dönüştürülmesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın yeniden düzenlenmesi, Kapalı Çarşı restorasyonu ve cephe iyileştirmesi, Saray Cami – Belediye Çarşısı meydan düzenlemesi ve proje sınırlarında kalan sokaklarda sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme başlıklarıyla yapacağımız çalışmalar neticesinde şehir merkezine nefes aldıracağız ve buraları çok güzel bir görünüme kavuşturacağız" ifadelerine yer vermişti.

YIKIM ÇALIŞMASI BAŞLADI

Deprem ve Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir bekletilen projeye start verildi. SGK eski binasının yıkımına başlayan iş makineleri aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor.