ŞİDDETLİ RÜZGÂR ÇATI UÇURDU

Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde etkisini artıran rüzgâr, Akçakiraz Beldesi’nde bir evin çatısını uçurdu. Şiddetli rüzgâr yüzünden mağdur olan ev sahibi Şaban Kılıç ise yetkililerden yardım bekliyor.

ŞİDDETLİ RÜZGÂR ÇATI UÇURDU

 Elazığ serin bir yaz geçirirken zaman zaman bu serin havalara şiddetli rüzgârlar da dâhil oluyor.

 Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde etkisini gösteren şiddetli rüzgâr, Akçakiraz beldesinde bir evin çatısını uçurdu.

 4 katlı binanın çatısının arka tarafı akşam saatlerinde etkisini gösteren şiddetli rüzgâr nedeniyle binanın ön tarafına uçtu.

 Uçan çatıyla birlikte binanın bazı pencere camları, ön tarafında bulunan boş bir dükkânın çatı tuğlaları hasar görürken, evin ön bahçesindeki ceviz ağacı ise uçan çatının altında kalarak kırıldı.

Ayrıca şiddetli rüzgâr nedeniyle çatıda bulunan güneş enerjisi devrildi ve ısıtma panellerinin camları ise paramparça oldu.

KILIÇ: BİZİM MADDİ DURUMUMUZ O KADAR İYİ DEĞİL

Gerçekleşen afet dolayısıyla mağdur olduklarını dile getiren Bina Sakinlerinden Şaban Kılıç, çıkan maddi hasarın çok fazla olduğunu dile getirerek yetkililerden yardım isteyerek, “Güney tarafından bir hortum gibisinden bir şey gelip çatıyı alıp yolun üstüne fırlatmış. Bizim maddi durumumuz o kadar iyi değil. Geçimimizi yapıyoruz lakin abimgil, yeğenlerim, bu aile apartmanıdır. Biz devletten, yetkililerden sacımızı, biçmelerimizi istiyoruz. Yardım ederlerse ne mutlu oluruz. Etmezlerse de canları sağ olsun” dedi.

KILIÇ: 25-30 MİLYAR CİVARINDA BİR HASARIMIZ VAR

Yetkilileri arayarak durumu bildirdiklerini belirten Kılıç, sadece maddi hasar olduğunu, herhangi bir can kaybı ve yaralı olmadığını söyleyerek, “Emniyeti aradık bu sabah geldiler. Fotoğraf çektiler. Rapor tutacaklar. Yarın alıp il AFAD Müdürlüğüne gideceğiz inşallah. Saçlarımız telef oldu. Saçlarımızı vermelerini istiyoruz. Biçmelerimizi alalım dedim. Maddi durumumuz çok şükür iyi geçimimizi yapıyoruz ama bu birden bire olduğu için durum bu kadar iyi değil. Zayiatımız büyük. En az 25-30 milyar civarında bir hasarımız var. Bize sacımızı versinler il AFAD, valilik, sosyal hizmetler. Biçmelerimizi verseler, direklerimizi verseler gerekeni biz yaparız. Allaha şükür yaralımız yok. Yeğenlerimiz vardı onlar arka tarafta oyun oynuyormuş. Arabalarımızda ön taraftaydı ama onları da şans eseri öne çekmişiz” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137