Simya okulları resmi açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Elazığ Simya Okulları’nın açılışına, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, Simya Okulları Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Selim Baysal, Elazığ Simya Okulları Kurucusu Murat Dağhan, okul öğretmenleri, çalışanlar veliler ve vatandaşlar katıldı.

DAĞHAN: KALİTELİ EĞİTİM KURUMLARI ÜZERİNDEN YAPMAMIZ GEREKİR

Yoğun katılımın olduğu açılış programında konuşan Simya okulları Kurucusu Murat Dağhan, “Kaliteli bir insan tanımı yapmalıyız. Bu tanımın içeriğini yazdıktan sonra eğitimini planlamalıyız. Kaliteli insan tanımını yaparken bunu öğretmenin karakteri üzerinden ve kaliteli eğitim kurumları üzerinden yapmamız gerekir. Gelecek eğitimindir. Eğitim ise kaliteli eğitim kurumlarının ve kaliteli öğretmenlerin üzerinden gerçekleşir” ifadelerini kullandı.

BAYSAL: BİR OKUL AÇMAK BİN HAPİSHANE KAPATMAKTIR

Simya okulları Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Selim Baysal ise, “Bir okul açmak bin hapishane kapatmaktır. Bu okulu açan Murat Dağhan ve ekibini kutluyorum. İnsanı düzelttiğimiz zaman dünya düzeliyor. Hepinize teşriflerinizden dolayı saygılar diliyorum” şeklinde konuştu.

YANILMAZ: ADINDAN SÖZ ETTİRTEN ÇOK ÖNEMLİ BİR İLDEYİZ

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ’da, “İlk emri “oku” olan bir medeniyetin mensuplarıyız. Dolayısıyla eğitimin, öğretimin ne anlama geldiğini çok iyi bilen bir milletiz. Aynı zamanda Elazığ’dayız, El-Aziz’deyiz. Eğitim ve öğretimin kadim bir medeniyet kültürü olarak yaşatıldığı, bin 600- bin 700’lü yıllardan itibaren bölgenin eğitim ve öğretim merkezi olan medreseleri, okullarıyla, kolejleriyle adından söz ettirten çok önemli bir ildeyiz. Böyle bir ilde eğitim ve öğretime yeni bir bakış açısı getirmesi ve bu eğitim öğretime katkı sağlayacak böyle güzel tesislerin açılmasına vesile olmasından dolayı Murat Bey ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışının ardından davetliler 14 kişilik sınıflar, yüzme havuzu ve spor salonundan oluşan okulu gezdiler.