Simya Koleji, Kızılay Haftası nedeniyle kan bağışında bulundu..

Öğretmenler ve idareciler kan bağışında bulunurken, okulun minik öğrencileri de büyüklerinden kan bağışının önemini görerek, izleyerek, öğrendiler..

Simya Koleji Kurum Müdürü Ahmet Dağtekin, çocuklara Kızılay’ı doğru anlatabilmek adına bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti.

DAĞTEKİN: KIZILAY’I DOĞRU ANLATABİLMEK ADINA BU ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK

Simya Koleji Kurum Müdürü Ahmet Dağtekin, “151 yıldır gerek bu coğrafyada gerekse dünyanın birçok bölgesinde mazlum ve mağdur insanın hep yanında olan Kızılay’ın genç nesillere ve öğrencilerimize anlatılması için öğretilmesi için bu etkinliği düzenledik. İlk bağışçı olarak da ben kendim kan verdim ve birçok öğretmen arkadaşla birlikte kan bağışında bulunduk. Amacımız şu köklü bir kuruluş olan Kızılay’ımızın bundan sonraki süreçte daha güçlenmesi için genç nesillerde daha çok yer edinilmesi için örnek teşkil edilmesiydi. Sağ olsun resmi başvurumuza Kızılay Kan Merkezi Müdürü Volkan Bey olumlu yanıt verdi. Kendisine bu anlamda Kızılay haftasını da kutluyorum. Bizlerde öğrencimize aracı gezdirip bu noktada bu bilinci kavratmaya çalışacağız. Kızılay Kan Merkezi Müdürümüze de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı  

KARACA: KIZILAY’IN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYONUN İÇİNDEYİZ

Kızılay Kan Merkezi Müdür Dr. Volkan Karaca, “İçinde bulunduğumuz Kızılay haftası münasebeti ile sayın hocam Ahmet Dağtekin bizleri davet etti. Bugün Simya okullarında ve Marmara okullarında kan bağışı alacağız. Değerli hocalarımız kan bağışında bulunacaklar. İlk bağışı da değerli hocam vererek öncülük ettiler. Bizler için burada esas olan önemli bir konu daha var. Küçük çocuklarımıza Kızılay’ı tanıtmak, kan bağışı işlemini göstermek. Çünkü en önemli eğitim görerek yapılan eğitimdir. Minik çocuklarımız burada kan verme işlemlerini gördüler ve hafızalarına kazındı” dedi.