Sivas’ta, Bu Zamana Kadar Hiç Girilmemiş Bir Mağara Keşfedildi

Daha önce hiç ziyaret edilmemiş bir mağara hakkında bilgi alan Doktor Ebuzer Bekar, tünel şeklinde bir mağara beklerken futbol sahası büyüklüğünde bir mağara ile karşılaştı.

Sivas’ta, Bu Zamana Kadar Hiç Girilmemiş Bir Mağara Keşfedildi

Sivas’ta bulunan Numune Hastanesi’nde patoloji uzmanı olarak görev yapan Doktor Ebuzer Bekar, ilginç bir coğrafi keşfe imza attı. Bursa Mağara Arama Derneği’nden verilen bilgiler ışığında bir öğrencisi ile birlikte Sivas’ın Doğanşar ilçesi kırsalında bulunan ve ziyaret edilmemiş bir mağaraya inen Bekar, hiç beklemediği bir manzara ile karşılaştı.

Bekar ve öğrencisi, mağaraya inebilmek için ilk olarak 120 metrelik bir kuyudan aşağıya indiler. Ardından 100 metre kadar meyilli bir zeminde yürüdüler. Bekar, tünel şeklinde bir mağara ile karşılaşmayı umarken, içinde sarkıtlar ve dikitler bulunan futbol sahası büyüklüğünde bir mağara keşfetti. İçinde göletler bulunan mağarada kuş yuvaları ve yavru kuşlar da bulunuyordu.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Dr. Ebuzer Bekar, spor amaçlı dağcılık ve mağaracılık yaptığını belirtirken şu şekilde konuştu; “Sivas’ta böyle bir mağara girişi bulunduğu bilgisi derneğimizden geldi. Kaymakamlıktan gerekli izinleri ve rehberlik alarak mağaraya girdik. Önce yaklaşık 120 metrelik bir çukura indik.

Ardından bir süre yürüdükten sonra futbol sahası büyüklüğünde bir mağara ile karşılaştık. İçinde Ballıca mağarasında olduğu gibi sarkıtlar ve dikikler var. Göletler ve bataklıklar var. En ilginci ise zifiri karanlık olmasına rağmen mağara içindeki kuş yuvaları oldu. Bu kuşların Karasak ismi verilen bir tür olduğunu öğrendik.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137