Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan Çalışmalarını Anlattı

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan veryansın etti. Bürokrasinin işleyişine yönelik eleştirilerde bulunan başkan Gündoğan, projelerin hayata geçmesini geciktiren nedenlere değindi.

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan Çalışmalarını Anlattı

Sivrice İlçesi’ne başkanlık makamına oturan Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, yedi aylık süreçte yaptığı çalışmaları anlattı.

GÜNDOĞAN: İLK GELDİĞİMİZDE İLÇEMİZİN ZARURİ İHTİYAÇLARINA BAKALIM DEDİK

Başkan Gündoğan, “Biz göreve ilk geldiğimizde ilçemizin zaruri ihtiyaçlarına bakalım dedik. İlçemizde gelen misafirlerimiz için lavabo yoktu. Dışarıdan gelen misafirlerimiz özellikle yazın Sivrice çok kalabalık oluyor. Gelen gidenimiz çok oluyor. Tuvaletimiz yoktu onu yaptık. Engelli, bay, bayan tuvaleti hizmete geçirdik. Mahallelerimizde ciddi bir kanalizasyon sorunu vardı. Birçok mahallemizin bir kısım yerlerinde alt yapı eksikli vardı. Alt yapıda ciddi bir mesafe kat ettik. Karaçalı suyunun bağlantıları mahallelerimizde yapılmamıştı. Onların bağlantılarını yaptık. Alt yapı gözle görülmüyor ama ciddi emek ve masrafı olan hizmetlerdir. Olgunlar mahallemizdeki kanalizasyon bağlantılarımız eksikti onları tamamladık, yaptık. Mezarlığımızın yolunu, ana ertelerini, asfaltlarını, insanlarımız bir cenaze olduğunda, mezarlığımız biraz yüksek bir yerde, dağın eteğinde ulaşımda sıkıntı yaşıyorduk onları kısa sürede hallettik. Sağlık Ocağının karşısında parkımız vardı orayı çay bahçesi haline getirip, yeşillendirip, elektrik tesisatı çekip çok güzel bir alan olarak insanlarımızın hizmetine ulaştırdık” dedi.

GÜNDOĞAN: BÜROKRASİDE İŞLER ÇOK HIZLI YÜRÜMÜYOR

Hayata geçirecekleri projelere değinen Başkan Gündoğan, bürokraside işlerin hızlı ilerlememesinde veryansın ederek, “Bürokraside işler çok hızlı yürümüyor. Bir projemiz var göl kenarı ile. Bisiklet yolu, yürüyüş yolu, ışıklandırma göl kenarı boyunca 5-6 kilometrelik bir alan. Projemizi hazırladık ama bazı kurumlardan görüş almak zorundasınız, izin almak zorundasınız. Emin olun her izin 1 ay sürüyor. Oda 3-4 sefer arıyoruz, rica ediyoruz. Bizim şu yazımıza cevap verin diye. O yüzden hakikatten ciddi şeyler hızlı yürümüyor. O yüzden bürokrasiye sık sık takılıyorsunuz. Çok güzel bir projemiz. Onay aşamasında. Onaylanacağını da umuyoruz. 5-6 kilometrelik sahil boyunca yapacağımız peyzaj çalışmamız bunun dahilinde. Çok güzel bir görünüm olacak” diye kaydetti.

GÜNDOĞAN: AMACIMIZ DAHA ERKENE ÇEKİLMESİ, BUNUN YILLARA BIRAKILMAMASI

İlçeye doğalgaz gelmesi ile ilgili girişimleri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Gündoğan, “Doğalgaz konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın Sivrice’ye bir sözü var. 2019 yerel seçimlerinde Elâzığ’da ki mitinginde Cumhurbaşkanımız Sivrice’ye doğalgaz en kısa sürece çekilecek dedi. Tabi bu bizim için tutacağımız, tutunacağımız ciddi bir dal. Bizde bunun sütüne gidiyoruz. Peşini de bırakmıyoruz. Doğalgazın Sivrice’ye çekilmesinde çok maddi bir şey yok. BOTAŞ boru hattı ilçenin tam içinden geçiyor. Orada bir dağıtım istasyonu ile Sivrice’ye doğalgaz rahatlıkla dağıtılır. Biz seçildikten sonra bunun peşine takıldık. Görüştük, görüşüyoruz. Sivrice programa alınmış. Doğalgaz çekilmesi konusunda. Bizim buradaki amacımız daha erkene çekilmesi, bunun yıllara bırakılmaması” ifadelerini kaydetti.

GÜNDOĞAN: SON ZAMANLARDA ARICILIĞA RAĞBET VAR

İlçenin arıcılıkta önemli bir noktada olduğunu ifade eden Başkan Gündoğan, “Paketleme ünitemizi kuracağız, patentimizi alacağız, bir marka olma yolunda ilerleyeceğiz. Sadece Sivrice’nin Kerem balı. Ki çok kaliteli bir baldır. Bizimde potansiyelimiz çok fazla. Özellikle yaz ayında dışarıdan gelen gezgin arıcılar geliyor. Bizim son zamanlarda arıcılığa rağbet var” açıklamalarını kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137