Sivrice’de 4 Nisan Perşembe günü saat 20.31’de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremde bazı konutlarda hasarlar meydana gelmişti.

Konuyla ilgili ilk günden itibaren çalışmalarını sürdüren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri bölgedeki çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdürmeye devam ediyor.

PİRİNÇÇİ: GENEL HAYATI ETKİLEYİCİ OLUR ALINDI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinççi, “İlk günden beri işin içindeyiz. Depremin ikinci gününden itibaren Çevre ve Şehircilik l Müdürlüğü olarak biz ön hasar tespitine başladık. Çünkü görevlerimiz arasında ön hasar tespiti vardı. Bu Sivrice Merkez ve Sivrice’ye bağlı köylerin ön hasar tespitini yaptık, bitirdik. Bunu AFAD İl Müdürlüğüne bildirik. AFAD İl Müdürlüğü de AFAD ve Koordinasyon Başkanlığına bu bilgileri iletti. Tabi biz ayrı zamanda kendi Bakanlığımız olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına da bilgileri Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne de bildirdik. AFAD Başkanlığı burayla ilgili 24.04.2019 tarihi itibariyle genel hayatı etkinlik oluru alındı. Biz merkeze bağlı Sivrice’ye yakın merkez köylerinde de tarama yaptık AFAD İl Müdürümüzün yazısı ve talebi ile. Fakat AFAD Başkanlığı kendi ellerindeki bilgiler, doneler, kriterlere göre Sivrice İlçe Merkezi ve Sivrice’ye bağlı köyleri genel hayatı etkileyici olur alındı” ifadelerini kullandı.

PİRİNÇÇİ: SİVRİCELİ HEMŞEHRİLERİMİZDE KONUTLARININ BAŞINDA BULUNMALARINI İSTİYORUM

Sivrice ilçe merkezi ve köylerinde Pazartesi gününden itibaren kesin hasar tespiti çalışmalarının başlayacağını söyleyen İl Müdürü Mustafa Pirinççi, “Pazartesi itibariyle 29.04.2019 itibariyle de buralara gideceğiz. Kesin hasar tespiti yapacağız. Bu konuda bizim talebimiz köylülerimizden, vatandaşlarımızdan, Sivrice’deki arkadaşlarımızdan, eş ve dostumuzdan hanelerinin başlarında olmalarını istiyoruz. Yaklaşık 15 grup halinde çalışacağız. 30 teknik eleman, 15 grup halinde çalışacağız. Kendilerine bir şekilde bazı gruplara 3 köy vermiş durumdayız, bazılarına 1 grup köy vermiş durumdayız. Onları arkadaşlar kendileri 1 noktada liste sıralamasını belirlediler. Çünkü bazı köyler diyelim ki 100 hane, bazı köyler 20 hane olduğu için ona göre planlama yaptı arkadaşlar. Pazartesi’nden itibaren ben Sivriceli hemşehrilerimizde konutlarının başında bulunmalarını istiyorum. Tabi tehlike bulunan konuların içerisine girilmesi gibi bir yanlış anlaşılmaya meydan vermeyelim. Hanelerinin başlarında bulunsunlar, inşallah Pazartesi’nden itibaren tahminimizce Ramazan öncesinde bunu bir şekilde gerekirse Cumartesi Pazar’da çalışarak arkadaşlarımız tarafından bitirip kesin hasar tespiti yapılması” şeklinde konuştu.

PİRİNÇÇİ: BU KONUTLARI İLAN EDECEĞİZ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinççi, “Kesin hasarlı, ağır hasarlı, az hasarlı veya hasarsız diye bu konutları ilan edeceğiz. Ondan sonra da 30 günlük itiraz süreci başlayacak. Onu da AFAD İl Müdürlüğümüze veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne itirazda bulunacaklar. Bundan sonra eğer bunda da diyelim vatandaş kendinin hanesinin yeterli hasarlı olduğuna inanmıyorsa bununla ilgili mahkeme yolu da açık. Pazartesi itibariyle Hacılar Köyü’ne, Aksek Köyüne, Ilıca Köyüne, Kürk Köyüne, Kamışlı Köyüne, Dörtbölük Köyüne, Üçlerce Köyüne, Kayabağlar Köyüne, Sürek Köyüne, Dereboynu Köyüne, Canuşağı Köyüne, Bekçitepe Köyüne, Gözeli Köyüne, Akbuğday Köyüne ve Uslu Köyüne arkadaşlar inşallah gidecekler. Ama bu bazen 1 gün sürebilir. Köyün hane sayısına göre. Belki de 4 gün, 5 gün, 3 gün sürebilir. Onu bilemiyoruz” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL