Elazığ’da 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Sivrice İlçesi’nde bazı alanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile riskli alan ilan edilmişti.
Riskli alan ilan edilen alanlardan biri de Gölbaşı Mahallesi. Gölbaşı Mahallesi’nde başlatılacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları için vatandaşların evlerini terk etmeleri bekleniyor.

15 GÜNLÜK SÜRE BAŞLADI

Kurban Bayramı öncesi vatandaşların ellerine tebligatları ulaştı. Tanınan 15 gün süre içerisinde vatandaşların evlerini terk etmeleri istendi. Bu süre içerisinde evlerini taşımayanların, su ve elektrik abonelikleri iptal edilecek. Vatandaşlar yine evlerini terk etmezler ise bu defa devreye kolluk kuvvetleri girecek.

MAHALLE SAKİNLERİ NE YAPACAKLARINI BİLMİYOR

Ellerine tebligat ulaşan 70 haneli mahalle sakinleri panik içerisinde. Çünkü ne yapacaklarını bilemiyorlar.

KİRALIK EV BULAMIYORLAR

Vatandaş, evlerinin kentse dönüşüme girmesine karşı değil, onların tek dertleri, ilçede kiralık evlerini olmaması ve Elazığ merkezinde de kira fiyatlarının pahalı olması.

YENİ KONUTLAR YAPILANA KADAR EVLERİNDE KALMAK İSTİYORLAR

Vatandaş, mahallede yeni konutların yerinde yapılmayacağını, bu nedenle yeni konutlar yapılana kadar kendi evlerinde oturmalarına müsaade edilmesini istiyor.

VİDEO