Sivrice Turizm Cenneti Oluyor

Sivrice’de yazın plaj turizmine kışın ise kayak turizmine hizmet verecek olan kamp merkezinin imzaları atıldı. Sivrice’deki törene Vali Çetin Oktay Kaldırım da katıldı.

Sivrice Turizm Cenneti Oluyor

Sivrice İlçesi’nde Fırat Kalkınma Ajansı’nın fizibilite desteği kapsamında destekleriyle yapılacak olan “Hazarbaba Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ için imzalar atıldı.

Elazığ Valiliği, Mahalli İdare Birliği ve Sivrice Belediyesi'nin yürüteceği projenin imzaları Sivrice'de düzenlenen törende atıldı.

İmza törenine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sivrice Kaymakamı Refik Özsoy, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir IRMAK, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve Fırat Kalkınma Ajansı uzmanlarının katıldı.

IRMAK: BİRÇOK ÇEŞİDİ İLÇEMİZE KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ

Törende konuşan Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, ilçenin doğuya açılan penceresi olduğunu ifade ederek, “Bugün bizim için çok heyecanlı ve guru verici bir gün. Sayın valimizle kalkınma ajansımızla birlikte ilçemizde “Hazarbaba Yüksek İrtifa Kamp Merkezi”nin imza törenini yaptık. Gerçekten ilçemiz Doğu’nun Batı’ya açılan penceresi. Buradan inşallah bütün spor kulüplerinin spor yapacağı ve bittiğinde de 200 takımın burada gelip eğitimlerini yapacağı, yani Sivrice sadece turizmi değil de sporla turizmi bir arada götüreceğiz. Bu iş birliğimiz Elazığ Valili, İl Özel İdaresi, Fırat Kalkınma Ajansı, DAP ve Sivrice Belediyesi olarak ortak olarak sunmuş olduğumuz bir projeydi. Altyapı ve fizibilite çalışmaları bitmiş oldu. Çok yüksek bir rakımla sürekli sporun yapılacağı alan burasıydı. Allah nasip ederse bittiğinde çok ulusal takımlarının burada hizmet alacağı ve buradaki yatılarıyla da yani konaklama giderleriyle ihtiyaçları ile inşallah çok güzel bir kamp merkezi olacağına inanıyoruz. Çünkü Sivrice’nin sporda hak ettiği yere gelmesini bekliyoruz. Zaten burada Yüksek İrtifa sporlarını yamaç paraşütü ile başlatmış olduk. Dalış turizmi vardı. Allah nasip ederse bu spor kamları ile birlikte de birçok çeşidi ilçemize kazandırmış olacağız” dedi.

Merkezle birlikte futbol takımları yüksek rakımda kamp yapma imkanı bulacak. Merkez konaklama tesisi, futbol sahaları ve antrenman sahalarından oluşacak.

Kurulması planlanan kamp merkezi bünyesinde konaklama tesisi kış mevsiminde kayak turizmine, yaz mevsiminde ise plaj turizmine hizmet verecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Erkan
Erkan - 5 yıl Önce

Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Çok geç kalınmış uygulamalar. Hazar gölü Kayseri, Gaziantep gibi şehirlerde olsaydı çoktaan cazibe merkezi olmuştu. Suni sahiller, gezi tekneciliği, dağcılık, teleferik her türlü turizm faaliyeti için uygun. Önce göle akan her kirletici ortadan kaldırılmalı ve ciddi cezalar gelmelidir. Ağaçlandırmaya önem verilmelidir.Sivrice halkının gelecek misafirlere nasıl davranacağı nasıl ticaret yapacağı iyice anlatılmalıdır.

teacher
teacher - 5 yıl Önce

ben bundan önce şunu belirtmek isterim yazın ailemizin yanına gelip 15/20 gün kalıyoruz bunlar sonraki iş bence öncelikle sular kesik olmasın bu konuda proje üretselerdi daha isabetli olurdu

SIRADAKİ HABER

banner137