Sivrice’deki Açık Cezaevi Yeniden, Sivrice Kadın Açık Cezaevi’ne Dönüştürüldü

Sivrice’deki Açık Ceza İnfaz Kurumu yeniden, Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’na dönüştürüldü Elazığlı Enis Yavuz Yıldırım, Sivrice’deki Ceza İnfaz Kurumunun yeniden kadın hükümlülere yönelik hizmet vermesi adına girişim ve çalışmalarda bulundu.     

Sivrice’deki Açık Cezaevi Yeniden, Sivrice Kadın Açık Cezaevi’ne Dönüştürüldü

24 Ocak 2020 yılında Sivrice ilçesi merkez üslü meydana gelen depremin ardından Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda hasar oluşmuştu. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı’nın aldığı kararla, Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan 124 hükümlü ve tutuklu tedbir olarak Adana ve Sivas´taki ceza infaz kurumlarına nakledilmişti.

O tarihten sonra Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda çeşitli çalışmalar yapılmış ve kurum Erkek Açık Ceza İnfaz Kurumu’na çevrilmişti.

Gelişmelerin ardından 13 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne yeniden atanan Elazığlı Enis Yavuz Yıldırım, Sivrice’deki Ceza İnfaz Kurumunun yeniden kadın hükümlülere yönelik hizmet vermesi adına girişim ve çalışmalarda bulundu.

Yıldırım tarafından yapılan çalışmaların ve alınan kararın ardından Sivrice’deki Ceza İnfaz Kurumu, tekrar kadın hükümlülerin kalacağı şekilde yenilenerek, Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’na dönüştürüldü.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137