Elazığ İl Genel Meclisi, mecliste tartışmalara neden olan Sivrice İlçesi Bekçitepe Köyünde bulunan ve Elazığ Mahalli İdare Birliği tarafından işletilen arıtma tesisi ile ilgili açıklama yaptı.

KAR: PERSONEL MARİFETİYLE SÜRDÜRDÜĞÜ GÖRÜLMÜŞTÜR

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Ertuğrul Kar tarafından yapılan açıklamada, “İl Genel Meclis Ağustos Ayı Toplantılarında Plan Bütçe Komisyonunun 24.07.2020 tarihindeki raporunda Sivrice İlçesi Bekçitepe Köyü sınırları içerisinde bulunan arıtma tesisi ile ilgili yerinde yapılan aksaklıklar komisyonumuzca yerinde görülmüş olup, konu komisyonumuzca rapor edilmiştir. Halen tesisi işleten Elazığ Mahalli İdareler Birliğinin Vali Yardımcısı Başkanlığında, Sivrice Belediye Başkanı, bir muhtar ve iki il genel meclis üyesinin üyeliği ile faaliyetini sürdürdüğü, iki sürekli işçi ve 10 geçici işçi çalıştırıldığı, birliğin biri adı geçen arıtma tesisi olmak üzere iki arıtma tesisini işlettiği, bu görevlerinin yanında özellikle Hazar Gölü ve çevresinin katı atıklarını toplama, çok sayıda köyde çöp toplama ile ilgili faaliyetini anılan personel marifetiyle sürdürdüğü görülmüştür” dedi..

KAR: İDDİALARIN VE HABERLERİN ASILSIZ OLDUĞUNU KAMUOYU VE BASINA BİLDİRİRİZ

Ertuğrul Kar, “Birliğe KÖYDES bütçesinden 711.934,08 TL ödenek aktarıldığı, birliğin bu bütçeyle; çalışan personellerin maaş ve sosyal haklarını ödediği, tesislerin giderleri, araçların bakım ve akaryakıt masraflarını karşıladığı tespit edilmiştir. Basında ve sosyal medyada dile getirilen asılsız ve gerçek olmayan vurgun haberleri birliğe ve yönetimine yapılan bir haksızlıktır. İddiaların ve haberlerin gerçek olmadığını, asılsız olduğunu kamuoyu ve basına bildiririz. Arıtma tesisinin işletilmesinden kaynaklanan eksikliklerin olduğu komisyonumuz tarafından tespiti yapılıp raporla meclisimize sunulmuştur. Belirtilen komisyon raporunun görüşülmesi ile ilgili mecliste bir kargaşa olmadığı çıkan tartışmanın bir başka bir konuyla ilgili olduğunu yeniden hatırlatmak isteriz. Söz konusu tesisin eksiklikleri Sayın Valimize ve Özel İdare Genel Sekreterimize bildirilmiştir. Konunun üzerine hassasiyetle gidildiği, eksikliklerinin giderilmeye başlandığı kamuoyu ve basına duyurur, Gereğini saygılarımla arz ederim” ifadelerine yer verildi.