Sivriceliler Derneği tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeklerinin beşincisi Sivrice Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

İftar programına Sivrice Kaymakamı Refik Özsoy, Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, kurum müdürleri, STK temsilcileri, il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖNAL: PAYIMIZA DÜŞEN SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞTIK

Sivriceliler Dernek Başkanı Hadi Önal, “Sosyal dayanışmanın pekiştiği, doğstluk ve kardeşlik sevgi ve saygı duygularının güçlendiği bir Ramazan ayını daha idrak etmenin sevinci içerisindeyiz. Sivriceliler Derneği oalrak bu mübarek günün feyzini, muhabbetini sizlerle paylaşmaktan, sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Tuttuğumuz ve tutacağımız oruçların ve diğer ibadetlerimizin cenabı hak nezdinde kabule mazhar olmasını niyaz ediyorum. Sivrice’nin hakkının, hukukunun korunması ve temsil edilmesi gerekliği her yerde var olmakla payımıza düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalıştık, bundan sonra da çalışacağız. Şüphesiz ki amaçlarının başınca ilk Sivrice bilinci oluşturmak gelmektedir” ifadelerini kullandı.

ÇAKIRBAY: BİRLİĞİ PEKİŞTİRMEK ÇOK ÖNEMLİ

Ankara Elazığ Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay, “Birliğin ne kadar tılsımlı bir kavram olduğunu hepimiz biliriz. Dostlukla başlayan, milletimizle başlayan bir ilk. O birliği pekiştirmek çok önemli. Kültürümüze ait, inancımıza ait çok önemli bir kavram var iletişim boyutunda; birinci şey; boş söz söylememek, ikinci şey; faydalı şey söylemek, üçüncü şey; gayeye hedeflenmek. İşte bu Ramazan ayı da bu 3 tane güzel huyun bize birebir kavramı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

GÜNDOĞAN: GÜZEL BİR COĞRAFYA DA YAŞIYORUZ

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, “Ramazan ayının hepimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sivriceliler Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, yılda bir kez daha olsa şehirde Sivricelilerle, kırsallı Sivricelileri buluşturdukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Güzel bir coğrafya da yaşıyoruz. Sivrice gibi bir coğrafyada yaşıyoruz ve burada bir Sivrice mozaiği var. Bir Sivrice denilince bugün Sivrice’de yaşayan 4 bin, 5 bin nüfus aklımıza gelmesin. 50 köyle 7 mahallesiyle bugün ülke genelinde nüfusu yaklaşık 100 bini bulan Sivriceliler aklımıza geldin” dedi.

ÖZSOY: TÜM ÜYELERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Sivrice Kaymakam Vekili Refik Özsoy, “Başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Allah bu mübarek ayda yaptığınız ve yapacağınız ibadetleri kabul eylesin inşallah. Böyle bir mübarek ayda bizleri bu atmosferde buluşturan Sivriceliler Dernek Başkanımız şahsında derneğimize, yönetim kuruluna, tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Gerek federasyonumuza, gerek derneklerimize gerekse Sivrice için çalışan derneklerimize çalışmalarında başarılar diliyorum. Katılımınızdan dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Program İlçe Müftüsü Hüsein Bayrak’ın yemek duası ile sona erdi.

HABER: SITKI TAŞEL