Siyer-i Nebi Yarışması Düzenlenecek

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Siyer-i Nebi Yarışması düzenlenecek. Yarışmanın son başvuru tarihi 15 Kasım tarihinde olacak.

Siyer-i Nebi Yarışması Düzenlenecek

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Siyer-i Nebi Yarışması düzenlenecek.

KOCA: CANLI BİR ÖRNEK ABİDE OLARAK KARŞIMIZDA DURMAKTADIR

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube Başkanı Recep Koca, “Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçektir. Bizim için susuz ve ekilmemiş topraklardaki hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir ve baharı başlatacak çiçeğin tohumunu atmak vazifesi bizlerindir. Fidanlar erken yaşlarda eğilirler, şekil alırlar. Gençlerimiz de Lise çağlarında şekillenirler ve aldıkları şekilleri çevrelerine aksettirirler. Türkiye geneli Lise öğrencilerinin katılacağı Siyer-i Nebi Yarışması hedefi doğrultusunda, Peygamberimizin Hayatını gençlerimizin örnek alması son derece mühimdir. Yapacağımız yarışma bir nebze de olsa ülkemizde bulunan Liseli gençlere ulaşmakta önemli bir adımdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) hepimiz için en güzel örnektir. Bütün yönleriyle ümmetin hayatına örnek olmuştur. İyilikte, yardımda, cömertlikte, infakta, sevgide, mazluma kucak açmada, zalimin zulmüne engel olmakta, ailesine ve ev işlerine yardım etmesinde, ticari dürüstlüğünde canlı bir örnek abide olarak karşımızda durmaktadır” ifadelerini kullandı.

KOCA: ALLAH’A İBADET EDEREK TEMİZ BİR HAYAT İÇİNDE YETİŞEN GENÇTİR

Başkan Koca, “Yarattığı insanı bütün yönleriyle en iyi bilen Rabbimiz, örnek alacağımız modeli yaratmış ve eğitimini vermiş "And olsun ki Allaha ve ahirete kavuşmayı uman, Allah’ı çokça zikreden kimseler ve sizler için Allah’ın resulü en güzel örnektir.” (Ahzab 21) ayetiyle kullarının dünya hayatında rehberini bildirmiştir. Hz. Peygamberimiz, gençlerin elde edeceği sevapları şu Hadisi Şerifiyle müjdeliyordu: “ Yedi sınıf insan vardır ki Yüce Allah kendi gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan kıyamet gününde, bunları kendi arşının gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan ilki, adil devlet başkanları, ikinci olarak ta Allah’a ibadet ederek temiz bir hayat içinde yetişen gençtir” diye kaydetti.

KOCA: YARIŞMAYA KATILACAK TÜM GENÇLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİM

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube Başkanı Recep Koca, “Efendimizin İzinde bir gençlik olarak O’nun hayatını, ahlakını, örnek almak için gayret gösteriyoruz. Liseli Gençlerimizin de bu değerlerden uzak kalmaması ve Peygamberimizi tanıyıp örnek alması için; O’nun yanında mücadele eden Genç Sahabelerin izinden giden bir gençlik arzuluyoruz. Allah’a İbadet eden, temiz bir hayat içinde yetişen bir nesil, bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Şimdiden yarışmaya katılacak tüm gençlerimize başarılar dilerim” dedi.

SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI TARİHLERİ;

Yarışmanın son başvuru tarihi: 15 Kasım 2019

Sınav Tarihi: 15 Aralık 2019

Sonuçların Açıklanması: 30 Aralık 2019

Ödül Töreni: 31 Aralık 2019

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2019, 17:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137