Siyer-i Nebi Yarışması Yapıldı

Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği siyer-i nebi yarışması, ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da yapıldı.

Siyer-i Nebi Yarışması Yapıldı

Anadolu Gençlik Derneği'nin yurt genelinde düzenlediği Siyer-i Nebi Elazığ merkez ve ilçelerinde de yapıldı.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in  63 yıllık hayatını ve peygamberlik mücadelesini bütün yönleriyle ele alan ilim dalı ve bu alanda yazılan eserlerin öğrencilere okutularak düzenlenen yazılı yarışmanın sonuçları 31 Aralık pazartesi günü açıklanacak.

"Efendimiz'in İzinde" sloganıyla gerçekleştirilen yarışmaya  çok sayıda öğrenci katılırken;sınav İmam Efendi Kız İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

“GENCİN SÜSÜ GÜZEL AHLAKTIR”

Anadolu Gençlik Derneği Bölge sorumlusu Mesut Turan,geleneksel hale gelen Siyer-i Nebi Yarışması hakkında bilgiler vererek “ Anadolu Gençlik Derneği bildiğiniz gibi Türkiye’de birde İslam ümmeti için hayırlı olan işlerin hep başlangıcını yaptı. Şuanda da Allah’a hamt olsun gelenekselleşmiş olan Anadolu Gençlik Derneğinin dışında da birçok sivil toplum örgütlerinin sahiplendiği aynı zamanda da müftülüklerimizin ve resmi okullarımızda gerçekleştirmeye başladığı Siyer-i nebi yarışmasının Türkiye’de ilkini gerçekleştiren bir dernektir. Hayat doğru ile yanlışın, güzel ile çirkinin faydalı ile zararlının mücadelesinden ibarettir. Gencin süsü ise güzel ahlaktır. Genç güzel ahlaklı ise vatanına milletine ve aynı zaman da ümmeti Muhammed’e annesine babasına hayırlı bir nesil olarak yetişecekti. İşte bu hayırlı neslin yetiştirilmesinin temel öğesi de güzel ahlak yetiştirmesidir. Ahlakın da umdesi Peygamber efendimizin ahlakından geçmektedir. Hz. Ayşe’ye sorduklarında peygamber efendimizin ahlakı nasıldı diye onun ahlakı kuran ahlakıdır siz kuran okumuyorsunuz diye cevap veriyor” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137