Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) geleneksel hale getirdiği ve ülke çapında düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması için ortaokul düzeyinde; Türkiye genelinde yarım milyonun üzerinde öğrenci başvuruda bulundu.

Elazığ’da ise başvuruların sayısı 2.000’e yaklaştı.

KOCA: YARINA YÖN VERECEK GENÇLERİN BURADAN YETİŞECEĞİNE İNANIYORUZ

20 Nisan 2019 tarihinde saat 11.00’de yapılacak olan sınav ile ilgili bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube Başkanı Recep KOCA “Anadolu Gençlik Derneği olarak bu yıl 6. kez Siyer-i Nebi yarışmasını düzenliyoruz. Bundan önceki sene ortaokullardan 300 binden fazla öğrenci başvururken bu yıl yaklaşık yarım milyon öğrencimiz başvurmuştur. Ortaokulları ağacın kökü olarak görüyor, yarına yön verecek gençlerin buradan yetişeceğine inanıyoruz” dedi.

Yoğun ilgi dolayısıyla kayıtlar 7 Nisan’a kadar uzatıldı.

KOCA: AMACIMIZ GENÇLERE PEYGAMBER EFENDİMİZ’İN HAYATINI ANLATMAK

Düzenledikleri yarışmanın amacına değinen Koca, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) hepimiz için en güzel örnektir. Bütün yönleriyle ümmetin hayatına örnek olmuştur. İyilikte, yardımda, cömertlikte, infakta, sevgide, mazluma kucak açmada, zalimin zulmüne engel olmakta, ailesine ve ev işlerine yardım etmesinde, ticari dürüstlüğünde canlı bir örnek abide olarak karşımızda durmaktadır. Yarattığı insanı bütün yönleriyle en iyi bilen Rabbimiz, örnek alacağımız modeli yaratmış ve eğitimini vermiş "And olsun ki Allaha ve ahirete kavuşmayı uman, Allah’ı çokça zikreden kimseler ve sizler için Allah’ın resulü en güzel örnektir.” (Ahzab 21) ayetiyle kullarının dünya hayatında rehberini bildirmiştir. Hz. Peygamberimiz, gençlerin elde edeceği sevapları şu Hadisi Şerifiyle müjdeliyordu: “ Yedi sınıf insan vardır ki Yüce Allah kendi gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan kıyamet gününde, bunları kendi arşının gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan ilki, adil devlet başkanları, ikinci olarak ta Allah’a ibadet ederek temiz bir hayat içinde yetişen gençtir. Efendimizin İzinde bir gençlik olarak O’nun hayatını, ahlakını, örnek almak için gayret gösteriyoruz. Ortaokullu Gençlerimizin de bu değerlerden uzak kalmaması ve Peygamberimizi tanıyıp örnek alması için; O’nun yanında mücadele eden Genç Sahabelerin izinden giden bir gençlik arzuluyoruz. Allah’a İbadet eden, temiz bir hayat içinde yetişen bir nesil, bir gençlik yetiştirmek istiyoruz” dedi.