Şizofreni Dayanışma Derneği Dünya Engelliler Günü Dolayısı İle Etkinlik Düzenledi

Şizofreni Dayanışma Derneği tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısı ile etkinlik düzenlendi. Programa katılan Aile ve Sosyal politikalar İl Müdür Yardımcısı Selahattin Bozkurt, sosyal medyada engelliler günü ile ilgili paylaşımlara sert tepki gösterdi, “Onlar bizim bir gün değil her gün başımızın tacı” dedi.

Şizofreni Dayanışma Derneği Dünya Engelliler Günü Dolayısı İle Etkinlik Düzenledi

Şizofreni Dayanışma Derneği tarafından dünya engelliler günü dolayısı ile etkinlik düzenlendi.

TUTUŞ: ONLARI GÖRMEZDEN GELMEMELİYİZ

Şizofreni Dayanışma Dernek Başkanı Çiçek Tutuş, “Engellere hizmet etmek bir gönül işidir. Biz diyoruz ki asıl engelli karşısına bir zorluk çıktığı zaman hemen pes eden, onu aşmak için mücadele etmeyendir. Engelliler için yaptığımız her hizmetin bir gün kendimize de lazım olabileceğini unutmayalım. Engellileri sahiplendiğimiz sürece onların hayatı engelsiz hale getirilebilir. Engellileri daha iyi anlamak için empati yapmalı ve onları görmezden gelmemeliyiz” diye konuştu.

DOKTOR DENİZ: YENİ ÇABALAR İÇERİSİNE GİRİYORUZ

Şizofreni Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Dr. Ömer Deniz, “Engellilik tabii çok önemli bir problemdi Türkiye’de. Son 10-15 yıl içerisinde giderek birtakım haklara, imkanlara kavuştuk. Tabii her eksik tamamlandığında yeni birtakım eksikler ortaya çıkıyor ve bunları hepimiz aşmak için yeni çabalar içerisine giriyoruz” ifadelerinde bulundu.

BOZKURT: 365 GÜN KARDEŞLERİMİZİN EMRİNE AMADEYİZ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selahattin Bozkurt, “İnanın senenin bir günü değil bugün sosyal medyada klişe birtakım ifadeler gördüm. Canım sıkıldı. Seni 364 gün unutup 1 gün hatırlamakla yetinmeyin dediler. Epeyi canım sıkıldı. Biz 365 gün kardeşlerimizin emrine amadeyiz” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137