Şizofreni Derneğinde söyleşi programı düzenlendi.

Düzenlenen programda şizofreni hastası Orhan Üsküner’in kitap tanıtımı yapıldı.

ÜSKÜNER: GERÇEK DIŞI NOTLARDAN OLUŞAN BİR KİTAPTIR

Şizofreni Hastası Yazar Orhan Üsküner, “Kitabımda yaşadığım gerçek ve gerçek dışı notlardan oluşan bir kitaptır. İstanbul’da Şizofreni Dostları Derneği üyesiyim. Buraya ziyarete geldim. Rahatsızlıkla ilgili yaşadıklarımı paylaşacağım. Baş etme tekniklerimi, doktorlarımın tavsiye ettikleri ile ilgili konuşma yapacağız”dedi.

TUTUŞ: ÖRNEK BİR ARKADAŞIMIZ

Elazığ Şizofreni Derneği Başkanı Çiçek Tutuş, “Dernek faaliyetlerimizi yürüttüğümüz mekanımızda bugün şizofreni hastamızın kitabını tanıtacağız. Orhan Üsküner bizler içinde hastalarımız içinde örnek bir arkadaşımız. Çalışarak çevresinin de desteği ile belli bir süre toparladıktan sonra kitabını çıkarmış, bugünde burada yaşadığı sıkıntıları, karşılaştığı sorunları konuşacağız, önerilerini dinleyeceğiz” diye kaydetti.

SAYDAM: 144 TANE HİZMET ALAN MİSAFİRİMİZ VAR

Hazarbaba Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Cevdet Saydam ise, “Bizim kuruluşta 144 tane hizmet alan misafirimiz var. bu misafirlerimizi daha iyi duruma nasıl getirebiliriz, hizmetlerimizi daha iyi nasıl geliştirebiliriz çalışması içindeyiz. Bugünkü konuğumuzda bir şizofren tanısı olan bireyimiz. Bunlarla ilgili yaptığı çalışmaları kendi hizmet alanlarımıza nasıl aktarabiliriz, onlara nasıl aktarabiliriz bunun için buradayız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların Ardından şizofreni hastası Yazar Orhan Üsküner kendisine sorulan soruları cevaplandırdı.