“Şizofreni Farkındalık Günü”

“11 Nisan Dünya Şizofreni Farkındalık Günü” Kültürhane Kitap Kafede düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte şizofreni farkındalık gününe dikkat çekildi.

“Şizofreni Farkındalık Günü”

Dünya Şizofreni Farkındalık günü Kültürhane Kitap Kafede düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte Şizofreni Farkındalık gününe dikkat çekildi.

KAYAOĞLU: ALLAH KADERİMİZE NE YAZMIŞSA BİZ ONU GÖRECEĞİZ

Fecir Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Kayaoğlu, “Bugün 11 Nisan Dünya Şizofreni Farkındalık Günü. Öncelikle bugünümüz kutlu olsun. Bugünümüz sizlerin yüzündeki gülücülerle dolsun. Çünkü biz şuna inanıyoruz; Allah kaderimize ne yazmışsa biz onu göreceğiz. Ve insanlar bulunmuş olduğu şartlarda şartlara göre mutlu olabilmeyi becerebilmeliler”dedi.

KENÇ: GEREK RUHSAL GEREK BEDENSEL OLARAK HİÇBİR GARANTİSİ YOK

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç ise, “Toplumda bir farkındalık olsun, bugün sağlıklı bir bireyin yarına dair gerek ruhsal gerek bedensel olarak hiçbir garantisi yok. Ufak bir trafik kazası bizi bir fiziksel engelli yapabilir. Gece en ufak bir moral bozukluğunda biz çok rahatlıkla ruh sağlığımız noktasında bozukluk yaşayabiliriz. Allah’ımıza hamd edeceğiz. Devletimize de müteşekkir olacağız. Sizlerin hayata katılmanız, kaliteli bir yaşam sürmeniz noktasında bakanlığımız, il müdürlüğümüz olarak elimizden geleni yapacağız” diye kaydetti.

TUTUŞ: BİZE DUYARLI OLUNMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Elazığ Şizofreni Dayanışma Derneği Başkanı Çiçek Tutuş ’ta, “Biz tabi şizofreni derneği olarak çeşitli projeler yaparak sorunlarımız, sıkıntılarımızı dile getirip toplumda bizlere karşı olan önyargıları olsun, daha bize duyarlı olunması için çalışmalar yapıyoruz “ifadelerinde bulundu.

PEKER: FARKLILIKLAR ZENGİNLİKTİR

STK Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker “Biz hepimiz bir birimizden farklı olmak durumundayız. Farklılıklar zenginliktir. Allah sizi böyle yaratmıştır, bir başkasını böyle yaratmış. Önemli olan herkesin bir değer sisteminde kendisinin de bir halka olduğunun bilinci ile hareket edip kimseden kendisini üstün görmemesi, kimseden kendisini düşük görmemesi bilincine varmasıdır”dedi.

GÖVERCİN: ONLARI CİDDİ ANLAMDA PSİKOLOJİK OLARAK RAHATLATIYOR

Bey Yurdu Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon A.D.M. Merkezi Müdürü Mehmet Sena Gövercin ise, “Bizler kurumumuzda çocuklarla birlikte toprakla uğraştığımızda toprak terapisinin ciddi anlamda faydasını görmekteyiz. Onlar için oluşturduğumuz hobi bahçeleri inşallah açık sera ve kapalı sera olmak üzere çalışmalarımız devam etmekte. Bunlarla birlikte çocuklarımızın toprakla uğraşmaları, oradaki otlarla uğraşmaları, yetiştirdikleri ürünlerin yetiştikten sonra toplanması, onlar yemeleri, onları ciddi anlamda psikolojik olarak rahatlatıyor” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından Sanatçı Aygün Çam’ın seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle kulakların pası silindi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2019, 19:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137