Garaj 23 Grubu, SMA Hastası Kerem Ali ve bu hastalığın pençesinde olan tüm minikler için konvoy düzenledi.

Fırat Üniversitesi önünden başlayan destek konvoyu öğretmenevi önünde son buldu.

Grup adına konuşan Murat Yıldız, hastalığın pençesinde olan tüm bebekler için destek istedi.

YILDIZ: ARKADAŞLARIMIZA YARDIM ELİ UZATMAK HASTALIKLARINA ÇARE OLMAKTIR

Murat Yıldız, “ SMA hastalığı bildiğiniz üzere nadir görülen zor bir hastalıktır. Tedavisi mümkün olduğu bilinmektedir. Bizimde burada amacımız sessiz kalan arkadaşlarımıza yardım eli uzatmak hastalıklarına çare olmaktır. Onun için burada toplanmış bulunmaktayız. Yardım edebilirsek ne mutlu bize. Valilik kapsamında böyle bir kampanya düzenledik. ‘Kerem Ali’ye nefes ol’ diye bir instagram hesabından bize ulaşabilirler, desteklerini sağlayabilirler. Bunlar bizim için güzel bir şeyler. Herkes için böyle yardımcı olmak gerekli. Bugün bizim çocuğumuz olur yarın diğerlerinin çocuğu olur. Sağlıklı günlerde büyümelerini isteriz” ifadelerini kullandı.

Konvoya katılan Minik Kerem Ali’nin ailesi ise, ilacın artın Türkiye’ye getirilmesini ve hastalara ücretsiz verilmesini istedi.

“BEBEĞİMİN SESİNİ DUYURDUKLARI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

Minik Kerem Ali’nin ailesi, “ Kerem Alinin sesini bebeğimin sesini duyurdukları için çok teşekkür ederim. Buradan tüm devlet büyüklerine sesleniyorum, lütfen bebeğimin sesini duyun, lütfen destek olun. Sizden ricam bir anne olarak bu lütfen bebeğimize destek olalım, lütfen desteklerimizi esirgemeyelim. Bir baba olarak devlet büyüklerimize sesleniyorum, sağlık bakanlığına sesleniyorum, iş adamlarına sesleniyorum lütfen bu konunun üzerinde durun Kerem Aliyi ve SMA’lı çocukların yanında durun, destekçisi olun. Yoğun bakım odasında yalnız kalmasın lütfen tek ricam yalvarıyorum size devlet büyüklerime tekrar sesleniyorum, cumhurbaşkanıma sesleniyorum” ifadelerini kullandı.