Kış mevsiminde hayati önem taşıyan kış lastiği uygulaması ile ilgili sürücülere önemli uyarı Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman’dan geldi.

“TEDBİRLER ALINMALI”

Başkan Toraman, kış lastiği takma zorunluluğuna değinerek, kesilen cezalarla ilgili sürücülere hatırlatmalarda bulunarak “ 1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği uygulaması yapılacak. Kış uygulaması başlandığı zaman cezai işlemler uygulanmaya başlayacak. Cezalarda bir hayli artı. Kış lastiğinin en önemli özelliklerden biri özel araçlarda mecburiyeti kılmadılar. Sadece kış lastiği mecburi tutulanlar ticari araçlardır. Gerek şehirler arası gerek şehir içi ticari faaliyet gösteren tüm araçlarımız kış lastiği uygulamasına alınmıştır. Bu uygulama her ne kadar 1 Aralık tarihi itibari ile başlasa da mevsim şartları göz önünde bulundurulacak. Ama tedbirler alınmalı” ifadelerine yer verdi.

“KURULLARA UYMAYANLARA 715 LİRA CEZA UYGULANIYOR”

Toraman, sadece kış lastiği değil, kış için araçlarda bütün tedbirlerin alınmasının da gerektiğini söyleyerek “Biran önce dış bakımları aracın yağını suyunu cam suyunun yani bir araçta kış tedbirleri ile ilgili ne gerekiyorsa tüm bakımlarını yapmalarını istiyorum. En başta ki özelliklerinden biri de her ticari araçta kaza levhaları yada takoz bulundurmalarını istiyoruz. Bu bizim taleplerimiz değil. Bu kurullara uymayanlara 715 lira ceza uygulanıyor” şeklinde kaydetti.

Özel araç sürücülerine de önemli uyarılarda bulunan Toraman, “mecburiyetiniz olmaması halinde yine de can ve mal güvenliği açısından kış lastiği takmalısınız diyerek “ Hususi araçlarda mecburiyet olamaması halinde yine de can mal ve güvenliği açısından sürüş kontrolünü, kontrol altında tutabilmeleri için kış lastiği takmaları faydalarına olacaktır” dedi.