Gözümüzü yakan soğan şimdilerde cebimizi yakar oldu.

Fırsatçıların eline geçen soğanın, hasat döneminde ucuza alınıp stoklandığı ortaya çıktı.

ERDOĞAN: ASLA TAVİZ YOK

Ülke gündeminde olay yaratan soğan stokçularına cevap ise cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan son dönemde yükselen soğan fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, " Depo baskınlarında nasıl stoklar yaptıklarını görüyoruz. Buralarda asla taviz yok. Öyle patates, soğan stokçuluğu, öbür tarafta birçok sebze, meyvede bu tür stoklar yapmanın bedelini ödeyecekler" dedi.

Yapılan denetimler sonucunda soğan stoku yapan 43 depo açıldı.

Açıldı açılmasına ama depolarda saklanan soğanların fiyatlara etkisinin olup olmayacağım merak konusu oldu.

SOĞANDA ŞU AN ZARARDAYIZ”

Pazarcılardan birisi, soğan fiyatı ile ilgili yaptıkları açıklamada, “Vallahi bu soğanın düşmesini bekliyoruz. Soğanda şu an zarardayız. Aldığımız beş torba soğan, bak arabayı görüyorsunuz belki. Arabada beş torba soğan var, kırk torba patates var. Günlük alıyoruz zaten, korkarak alıyoruz. Üç buçuk maliyetidir bunun, dört liraya satıyoruz”dedi.

“SOĞANIN ÇÜRÜĞÜNÜ PİYASAYA SOKMUŞLAR”

Bir diğer pazarcı ise, “Hiç kalite yok. Tezgahın dibini gör bak, hep çöplük, kırk kiloluk torbada beş kilo altı kilo bozuk soğan çıkıyor. Ellerindeki soğanların iyisini saklamışlar, çürüğünü piyasaya sokmuşlar”açıklamalarında bulundu.

“ZAM, ZAM, ZAM, NEREYE KADAR?”

Soğan satıcılarından biri,Her şey normal olsun, herkes yesin. Ben böyle diyorum yani. Zam, zam, zam, nereye kadar? Fakir fukaraya da günah. Bu fakir fukarada buranın insanları değil mi? Biz şimdi biri zengin olduysa yediyse bir fakir orada aç kaldıysa, Allah onu kabul ediyor mu?”ifadelerine yer verdi.

VİDEO: