Sokak Hayvanları İçin Su ve Mama Kabı Bırakıldı

Elazığ'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyretmesi nedeniyle sokak hayvanları için de belirli noktalara su ve mama kabı bırakıldı. 

Sokak Hayvanları İçin Su ve Mama Kabı Bırakıldı

Elazığ Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yüksek hava sıcaklıklarına bağlı olarak, sokak hayvanları için kentteki su kaynaklarının azalma ihtimaline karşı belirli noktalar tespit etti. Ekipler tarafından tespit edilen noktalara su ve mama konulan kaplar bırakıldı.

“KAPIMIZIN ÖNÜNDE VEYA DOĞADA BİR KAP SU BULUNDURALIM"
Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Hüseyin Çelik, "Ülkemiz genelinde yüksek hava sıcaklıklarına bağlı olarak kentlerdeki su kaynaklarının azalmasından dolayı, yaban ve sokak hayvanları su sıkıntısı çekerek yaşamları olumsuz etkilenmektedir. Her evin önüne bırakılacak bir kap su, sahipsiz sokak hayvanları için yaşam kaynağı olabilir. Onlar için bu yaz boyunca kapımızın önünde veya doğada bir kap su bulunduralım" dedi.

“SU VE MAMA KAPLARINA SAHİP ÇIKALIM”
Müdürlük çalışanları ile Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Veteriner Fikret Gürocak ile birlikte belirlenen alanlara su ve mama doldurularak kap dağıtımı yapıldığını aktaran Çelik, "Su ve mama kabı dağıtımlarına sokak hayvanları için uygun ortamlarda devam edilecek. Vatandaşlarımızdan bu su ve mama kaplarına sahip çıkmalarını, temizliklerinin yapılmasını, su, mama doldurularak bu çalışmalara katkı sağlamalarını beklemekteyiz" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137