Sokak Hayvanları Okullara Yerleştirilecek

Elazığ Belediyesi; "Her Okul Bir Hayvan Sahipleniyor Projesi" kapsamında sokak hayvanlarını okullara verecek. Hayvanların bakımları ise öğrenciler tarafından yapılacak.

Sokak Hayvanları Okullara Yerleştirilecek

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevinde kalan sağlık taramaları ve aşıları yapılmış kedi ve köpekler fiziki durumu uygun olan ve talepte bulunan okullara verilecek.

Talepte bulunan okulların bahçeleri Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince küçük can dostları için düzenlenecek.

Elazığ Belediyesi tarafından okullara verilen kulübelere yerleştirilen hayvanların bakımları ise öğrenciler tarafından yapılacak.

OKUL BAHÇESİNE YERLEŞTİRİLDİ

Proje, özel bir okulun başvurusuyla start aldı. Bu kapsamda Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevinde kalan üç kedi ve 2 köpek okul bahçesindeki yuvalarına yerleştirildi.  Öğrenciler, daha ilk günden can dostlarıyla keyifli vakit geçirme imkanı kazandı. 

“KÜÇÜK DOSTLARIMIZI BARINAKLARI İLE BİRLİKTE TESLİM EDECEĞİZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nde her türlü bakımları ve tedavileri yapılan kedi ve köpeklere yeni yuvalar kazandıracak olan projeyi çok önemsediklerini belirterek, “Merhamete ve şefkate muhtaç olan bu varlıklara karşı sevgi ve şefkat duygularını canlı tutmak, daha da önemlisi çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmek hepimiz için öncelikli görevi ve sorumluluğudur. Başlattığımız bu projeyle çocuklarımız hayvan sevgisini kitaplardan edinmek yerine yaşayarak kazanmış olacaklar. Bizler okullarımıza küçük dostlarımızı barınakları ile birlikte teslim edeceğiz. Sağlık takipleri uzmanlarımız tarafından kontrol altında tutulacak. Çocuklarımız da onların bakımlarını üstlenecekler. Sevgiyle ve merhametle büyüyen nesillerle geleceğimiz daha anlamlı olacak” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137