Borç yapılandırma kanunun meclisten geçmesiyle beraber MTV, KYK, SGK ve vergi borcu yapılandırma başvuruları da hızla sürüyor.

Elektronik ortam üzerinden alınan başvurularla beraber vatandaşlar borçlarını 18 aya kadar taksitle ödeme imkanı yakalarken, borçların faizlerinin büyük bir kısmı da vergi affıyla beraber siliniyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı vergi borçlarında yapılandırma başvurularının başladığını belirterek, fırsattan yararlanmak isteyenler için son tarih olarak 31 Aralık 2020'yi gösterdi.

Bu kapsamda fırsattan yararlanmak isteyen Elazığlı vatandaşlarda defterdarlığın önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Pandemi nedeni ile vatandaşlara başvurularda “e-devlet ve e-sigorta kolaylığı" sağlandı sağlanmasına ancak vatandaşlar internet üzerinden işlemlerini yapamadığını ifade etti.

“İNTERNETTEN YATIRMAYI BİLMİYORUZ”

Ödeme yapmaya gelen vatandaşlardan biri, “İnternetten yatırmayı bilmiyoruz henüz sistemi çözemedik” dedi.

“ARALARINDA YARIM METRE YOK”

Bir diğer vatandaş ise, “Dikkat edende var etmeyende var. Dikkat etseler ne güzel olur. Aralarında yarım metre yok. Bu mikrop birinci paradan gelir, ikinci havadan gelir, üçüncü konuşmadan gelir. Biz yere tükürüyoruz. Kardeşim git çöpe tükür. İnsanda olmazsa bu yerde sende gezersin, bende gezerim, başka vatandaşta gezer. Sigarayı yere atacağına götür çöpe at” ifadelerini kullandı.

“BORCUMU TAKSİTLENDİRMEK İÇİN GELDİM”

Ödeme yapmaya gelen bir diğer vatandaş ise, “Kuyruk baya uzun. Borcumu taksitlendirmek için geldim. Bunu internetten yapamıyoruz” ifadelerini kullandı.