Son Yılların En Sönük Transfer Dönemi Yaşanıyor

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan spor kulüpleri de oldukça etkilenirken, transfer dönemi de bir hayli sönük geçiyor.

Son Yılların En Sönük Transfer Dönemi Yaşanıyor

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar spor kulüplerini de oldukça etkiledi sevgili seyirciler.

17 Haziran’da başlayan ve 2 Eylül’e kadar devam edecek olan 1. Transfer ve tescil dönemi; son yılların en sönük transfer dönemi oldu.

Süper lig kulüpleri de dahil olmak üzere, tüm profesyonel liglerdeki kulüpler de ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı transfer döneminde temkinli davranıyorlar.

Geçmiş yıllarda, transfer döneminin resmen başlamasıyla birlikte gösterişli imza törenlerine şahit olduğumuz manzaraları görmek; günümüzde artık pek mümkün görünmüyor.

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların yanısıra, kulüplerin içinde bulunduğu darboğaz ve ekonomik sıkıntılar da transfer döneminin sönük geçmesinin en önemli etkenlerinden biri durumunda…

TFF’nin yayınladığı fair-play talimatının da bundan sonraki süreçte etkili olacağı ve kulüp yönetimlerinin, belirlenen kulüp harcama limitlerinin üzerinde bir harcama yapmamaya özen göstereceklerinden; 2019-2020 sezonuyla birlikte yüksek rakamların oluşturduğu sansasyonel transferleri muhtemelen artık göremeyeceğiz.

Genç oyunculara yönelik yatırımlarla, altyapıya verilecek önem; Türk futbolunun geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Süper ligde Trabzonspor’la başlayan gençleştirme politikasının yeni sezonda birçok takıma örnek olacağı tahmin edilirken, 1. Ligde Altınordu gerçeğini de tüm kulüpler takdir etmekle birlikte, uygulamak için İzmir kulübünün adeta kapısını aşındırıyorlar.

Aralarında temsilcimiz Elazığspor’un da bulunduğu bir çok kulüp adeta kapanma noktasına gelirken, yeni sezonda Balıkesirspor, Eskişehirspor, Bursaspor gibi köklü kulüpler de yaşayacakları yüklü miktardaki borçlarla ayakta durmakta bir hayli zorlanacaklar.

Bordo beyazlı kulübümüz Elazığspor’un yeni sezon öncesindeki sessizliği ve sahipsizliği devam ederken, gözler, hafta içerisinde Ankara’da yapılması planlanan toplantıya çevrilmiş durumda…

Bu toplantıdan elde edilecek sonuç; 52 yıllık çınarın adeta kaderini belirleyecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137