Sonbaharda Beslenme Nasıl Olmalı?

Mevsimsel geçişler hem psikolojik olarak hem de beslenme konusunda vücutta değişimlere ve dengesizliklere yol açıyor. Uzmanlarda tam bu noktada hem beslenmeye hem de alınan vitaminlere dikkat edilmesi konusunda uyarıyor.

Sonbaharda Beslenme Nasıl Olmalı?

Sürsürü Mahallesi’nde Wellness (Vilnıs)’da hizmet veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Sinem Saydam Özatlı, sonbaharda nasıl beslenilme konusunda tavsiyelerde bulundu.

ÖZATLI: KORONA DÖNEMİNDE NEZLEYİ, GRİBİ KORONAYLA KARIŞTIRIYORUZ

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sinem Saydam Özatlı, “Bu dönem aslında bizim için riskli bir dönem çünkü hava şartlarının değişmesiyle beraber bağışıklığımızın düşmesi, kendimizi daha mutsuz hissetmemiz hele ki bu korona döneminde zaten nezleyi, gribi hep koronayla karıştırdığımız için bu belirtilerin olması mevsim geçişlerinde bizim için kaçınılmaz oluyor” ifadelerini kullandı.

ÖZATLI: B VİTAMİNLERİNİ ALMAMIZ İÇİN ASLINDA ÇOK GÜZEL TAHILLARIMIZ VAR

Diyetisyen Özatlı, “B vitaminlerini almamız için aslında çok güzel tahıllarımız var karabuğday, çiya, kahverengi pirinç ve kinoya gibi. Bunlarda B vitamini yönünden, kendimizi daha iyi hissetmemiz ve depresyona girmemizi engelleyen besin grubumuz. Bir diğer grubumuz meyvelerin içinde bulunduğu. Özellikle herkesin sevdiği elma grubu armutlarımız ve balkabağının olduğu bir dönemdeyiz. Bu 3’de hem lif olarak hem de bağışıklığımızı güçlendiriyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren önemli etkenler su ve düzenli uyku. Sıvı tüketimine dikkat etmemiz lazım. Özellikle havaların soğumasıyla bizim sıvı tüketimimiz azalır suyu arka plana atarız. Bizim için su birincil bağışıklığı gideren ve kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan aslında temel gıdamızdır. Uykumuzu da mutlaka düzenli ve dengeli almamız gerekiyor. Günde 8 saat uyku en az almamız gerekiyor ve gece 12’den sonraya ayakta kalmamız uykuyu almamız lazım” şeklinde konuştu.

ÖZATLI: ET TAKVİYE ÇOK DÜŞÜK DEĞİLSE SEBZE VE MEYVELERLE ALABİLİRİZ

Diyetisyen Özatlı, “Aslında et takviye çok düşük değilse sebze ve meyvelerle alabiliriz. Mesela B vitaminini koyu yeşil yapraklı sebzelerden, et grubundan ve yumurtalardan alabiliyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Sonbaharda
Sonbaharda - 3 yıl Önce

Efendim tüm mevsimlerde olduğu gibi bu pahalılıkta vatandaş bulduğunu yemelidir. Çünkü o yediğini diğer sefere aynı fiyata bulamayacaktır. Bu yüzdendir ki vatandaş bulduğunu/buluyorsa hemen orada yemelidir. Ama az yemelidir. Çünkü yanında ekstra kazık da yemektedir.

Zıkkımın kökü
Zıkkımın kökü - 3 yıl Önce

Bu doktorumuz ne derse yerim

Kimyager
Kimyager @Zıkkımın kökü - 3 yıl Önce

Ufak bir dipnot: Diyetisyen doktor değildir

SIRADAKİ HABER

banner137