AK Parti Gençlik Kolları İl Teşkilatının Kongresine katılmak üzere Elazığ’a gelen AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun Kanal Fırat Televizyonunu da ziyaret etti.

Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem Özel” programının canlı yayın konuğu olarak ülke gündemi ve seçim süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

Erken seçimin olup olmayacağı sorusuna cevap veren, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, “Seçim vadesi ile senedin vadesi çabuk gelir. Erken seçim olacağı anlamına gelmiyor. Biz Ak Parti olarak başından bu yana biz kuralların partisiziyiz. Kurlar ve ilkeler ile hareket etmeyi benimsedik. Zira kuralları olmayanların kralları olur. Kurulduğumuzda bugüne bütün seçimleri vaktinde yapmaya özen gösterdik önem verdik. Ne var ki Türkiye’nin şartları halkımız geleceği zaruri kılmışsa bunun istisnaları 2017 biliyorsunuz cumhurbaşkanlığı seçimde yaşandı. Birde 2015 7 Haziran seçimlerinde bu iki istisnadır. İstisnalarda kaideyi bozmaz. Kuvvetlendirir. Bunun dışında bütün seçimler vaktinde yapılmış. Şimdi inşallah seçimler 2019’un 31 Mart’ında yerel seçimleri yapacağız. 3 Kasım 2019’da Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Genel seçimini yapacağız. Şuan da hükümetimizin de partimiz de milletimiz de gündeminde erken seçim söz konusu değildir. Seçim işleri başkanı olarak bunu net bir şekilde söylüyorum. Kaldı ki bakın şuanda bu gün Şubat ayının onundayız. Seçim takvimi ne zaman başlıyor seçim kanunumuza göre 2968 sayılı kanuna göre 1 Ocak 2019 da başlıyor. Yani şuan onaya 20 gün var demek” dedi.   

“OYLARI NEREDE İPTAL EDERİZ DEĞİL NERDE GEÇERLİ HALE GETİRİRİZ”

Yerel seçimlerde ki pusula konusuna değinen Başkan Sorgun “Seçimlerde biz eğer büyük İlse meclis üyeleri için bir oy, ilçe belediyeleri için bir oy, Elazığ gibi ilçe belediye başkanı belediye meclis için oy kullanıyoruz.  Birde muhtarlar için bir tek ile genel meclis üyeleri farkı var. Zarflar karıştığı zaman hayda hepsi birden iptal oluyor. O zaman bunların hepsini yerel seçimde tek zarfa koyalım ki geçersiz sayıldı olabildiğince düşsün. Eğer oy pusalı sının kendisinde bir problem varsa o kendini o türe ait geçersiz kılsın. Yoksa zarfın içinde tamamında geçersiz kılmasın. Bu şuan meclise sunulmuş değil. 5 tane ayrı komisyon kuruldu. Bu çalışmaları biz devam ettiriyoruz. Ama henüz meclisten geçmedi için kesin böyle olacak diyemiyoruz. Oyları nerede iptal ederiz değil nerde geçerli hale getiririz diyoruz” ifadelerini kullandı.

“TEMEL YAKLAŞIMIN BENİMSEDİĞİ GENİŞ ÇERÇEVEYİ BİZ YANIMIZA ALMAK İSTERİZ”

 Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın, Saadet Partisi genel başkanı Temek Karamollaoğlu ile görüşmesinde bir ittifakın söz konusu olmadığını belirten Ahmet Sorgun “Aslında ittifakı milletimiz yapıyor. Milletimiz genellik ile sağduyuda ittifak ediyor. Gerek cumhurbaşkanlığı seçimde gerek belediye başkanları seçimde baktığınız da 7 Haziran da partilere verilen oylar var. 1 Kasımda partilere verilen oylar bu milletin ittifakını gösteriyor. Her ne kadar şekli olarak bu şuanda resmen mümkün olamasa bizim şuanda yapmak istediğimiz hukuki çerçeve çizmek. Bu çizildiğinde siyasi partiler o günün şartlarına göre hangisi yapılacaksa kararlaştırırlar. Geçmişte halkımız kendi siyasi partisi hayır tarafında yer aldı. Seçmenler de evet tarafında yer aldı. Tabanına göre hareket etmeli. Bizim yapmakta olduğumuz buna yasal çerçeve çizmek. 2 yıla yakın bir zaman var. O gün ki şartlarda onun için anayasada bir geçiş hükme var. 1 yıllık süreç kaldırıldı. Ona ilişkin yapacağımız çalışmalarımız 31 Marttan önce kanun haline getirmemiz lazım. Burada hangi parti ile yapılır ne zaman yapılır elbette tabanların kabul edeceği Ak Parti geniş şemsiye bunun için bu temel yaklaşımın benimsediği geniş çerçeveyi biz yanımıza almak isteriz. Biz şuanda çerçeve çizmek istiyoruz” diye kaydetti.

“NİHAİYİ KARARI VERİLMİŞ DEĞİL”

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun son olarak bütünşehir uygulamasında nihaiyi kararın verilmediğini söyleyerek “Bu konuda partimiz ve içişleri bakanlığımızı eskiden beri bir çalışması var. İdari yapılmada 30 şehir büyük şehir statüde. Böyle bir çalışma var. Bunun nihaiyi kararı verilmiş değil. Bu konuda en doğru kararı 1984 beri ilk İstanbul’da başlayan büyük şehir çalışması yürütüyoruz. Önemli de birikimiz oldu. Bunun ülkemiz açısından güzel çalışama olduğunu biliyoruz. Ben şahsen bu çalışmaların çok faydalı olacağını biliyorum. Bunu hemen önümüzde ki seçimlere yetişip yetişmeyeceğini beklememiz gerekiyor. Meclise sevk edilen yatırım ortamının iyileştirme ile Türkiye ekonomisine çok önemli kazanımlar sağlayacak taslakları meclise geldi. Yoğun bir gündem ile belki sabaha kadar çalışacağız” şeklinde konuştu.