DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, Elazığ İli Merkez Karşıyaka Mahallesindeki Şorşor deresi ve yan kollarındaki dere yatağı düzenlemesi ve temizliği yapılarak taşkın riski ve çevre kirliliği önlendi.

“ÇEVRE KİRLİLİĞİNE YOL AÇAN GÖRÜNTÜLERİN YENİDEN OLUŞMASINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, “Elazığ Merkez Karşıyaka Mahallesindeki Şorşor Deresi ve Yan Kollarındaki dere yatağı düzenlemesi ve temizliğinin yapılması için 02.03.2021 tarihinde bir adet Gradall, bir adet Traktör kepçe (4*4), iki adet Kamyon ile çalışmalara başlanmıştır.

Bu çalışmalar kapsamında 3.000 metre uzunluğundaki dere yatağı kesiminde bulunan 2.000 metreküp kazı yapılarak depo yerlerine nakledilmek suretiyle dere yatağı rüsubat, ağaç, çöp ve benzeri maddelerden temizlenerek olası bir taşkın riski azaltılarak çevreye yayılan kötü kokular önlenmiştir.

Bundan sonraki süreçte, bu dere yatağı çevresindeki hemşerilerimizin bu derelerin evsel ve hayvansal atıklarla kirletilmemesi için gereken hassasiyeti göstererek, çevre kirliliğine yol açan görüntülerin yeniden oluşmasına fırsat vermeyeceklerine inanıyor. Hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.