Her yıl 13 – 19  Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları başladı. Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar Vali Murat Zorluoğlu’nu ziyaretle devam etti. Ziyarette Vali Murat Zorluoğlu, kayıt dışı istihdama dikkat çekti.

Etkinlikler Kapsamında Vali Murat Zorluoğlu da ziyaret edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Tuncer ve beraberindeki heyet Vali Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Vali Zorluoğlu’na, Sosyal Güvenlik Kurumunun çalışmaları hakkında bilgiler veren SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer, her yıl Mayıs aynının 16’sının olduğu haftanın Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığını ifade ederek, “Bu hafta gerek personelimize gerekse işverenlerimize sosyal güvenlik bilincini sağlamak ve farkındalığın artırılmasına yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Zamanında Sosyal Güvenliğe ilişkin primlerini düzenli yatıran, belli kriterlerimizi yerine getiren işverenlerimizi ödüllendireceğiz. Amacımız, Sosyal Güvenliğin yaygınlaştırılması ve Sosyal Güvenlik şemsiyesinin halkımıza, gençlerimize anlatılması ve bu konuda vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesidir” şeklinde konuştu.

Ziyaret esnasında konuşan Vali Murat Zorluoğlu, gerçekleştirdikleri ziyaret için heyete teşekkür ettikten sonra “ Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde Elazığ’daki çalışanlarımız dahil tüm çalışanlarımızın haftasını tebrik ediyorum. Sosyal Güvenlik Kurumu Türkiye’de kendisini en çok geliştiren kurumlar arasında yer alıyor, eskiye kıyasla bu alanda çok hızlı bir ilerleme kaydedildi. Ayrıca Sosyal Güvenlik alanında vatandaşlar önceden sıkça şikâyet ederlerdi ancak son zamanlarda en az şikâyet gelen kurumlardan biri haline geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu ilimizde de oldukça iyi işleyen bir kurum. Bunda elbette sizlerin payı çok büyük, bu sebepten tüm çalışanlarınıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Sigortasız işçi çalıştırmanım minimize edilmesi gerekiyor”

Sigortasız işçi çalıştırmanın Sosyal Güvenlik Kurumunun en büyük problemlerinden biri olduğuna değinen Vali Zorluoğlu, sigortasız işçi çalıştırmanım minimize edilmesi gerektiğini, özel sektörün de bu duruma duyarlı olması gerektiğini ve kurum olarak sigortasız işçi çalıştıranlara cezai işlem uygularken diğer taraftan da işini düzgün yapan özel sektör çalışanlarını ödüllendirmek gerektiğini ifade etti.

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamına düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere de hediyeleri taktim edildi.

Okul Müdürü Muhammed Doğan ise, Bakanlık ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü arasında sosyal güvenlik temalı bir kompozisyon yarışması düzenlendiğini dile getirerek, “Bu yarışmaya geçen yıl okulumuzdan sosyal güvenlik elçisi olarak görev alan öğrencilerimiz de bu yarışmaya katılmış oldular. İl genelinde yapılan yarışma sonucunda öğrencilerimizden Firdevs Sude Yetim il birincisi, Hira Nur genç il ikincisi, İrem Tosun il üçüncüsü olmuştur. Öğrencilerimizin bu başarısı bizleri memnun ve mutlu etmiştir. Öğrencilerime teşekkür ediyorum. Burada toplanmamızın amacı öğrencilerimize ödüllerini takdim etmek” diye konuştu.

“Bu tür haftalar toplumda farkındalık yaratma açısından önemlidir”

Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Sıtkı Erman da, “2008 yılından bu yana her yıl 16 Mayıs günü içinde bulunduğumuz hafta yönetimimizin aldığı kararla sosyal güvenlik haftası olarak kutlanmaktadır. Bu tür haftalar toplumda farkındalık yaratma, bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından büyük önem taşımaktadır. Bu açıdan bakıldığında 9 yıldır gerçekleştirdiğimiz sosyal güvenlik haftası etkinlikleri amacına ulaşmaktadır” ifadelerinde bulundu.

Erman, Sosyal Güvenlik haftası nedeniyle 2016-2017 yılında Türkiye’de sosyal güvenlik kurumunun yaptığı başarılardan şöyle bahsetti: “Ülkemizin tamamına hizmet eden siyasal güvenlik kurumu 2016 ve 2017 yılları içerisinde genel sağlık sigortası primlerinin yeniden düzenlenmesi, emeklilere banka promosyonu düzenlenmesi, çalışma hayatında milli seferberlik uygulanması, prim borçlarının yapılandırılması gibi önemli konularda girilen mevzuat düzenlemelerinin kamuoyunda anlatılması ve yapılan bu çalışmalarda görev yapan personelin motivasyonun artırılması açısından büyük gayret sarf etmektedir.”

Hafta kapsamında düzenlenen etkinliklerde şehitlerimiz de unutulmadı. Şehitliği ziyaret eden Kurum temsilcileri, şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı.

“Amacımız tüm paydaşlarımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir”

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Vekili Ayhan Palaoğlu, ‘’16 Mayıs 2006 tarihinde sosyal güvenlik kurumu kurulmuş. Tek kurum itibari ile çalışmalarına bu şekilde devam etmekte. Bizde her yıl 16 Mayıs tarihinde bu haftayı sosyal güvenlik haftası olarak kutlamaktayız.  Bu hafta da amaç tüm paydaşlarımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Basınımızdan gördüğümüz destek için saygılarımı sunar, teşekkür ederim’’ dedi.