Takvim yaprakları 29 Ocak 2020’yi gösteriyordu.

24 Ocak’ta yaşanan 6.8’lik depremin üzerinden tam 6 gün geçmişti.

Sultan Teyze yaşanan depremde evi ağır hasar alınca yetkililerden destek istemişti.

Sultan teyzenin haykırışına devletin sıcak eli uzandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı toplu konut idaresi Başkanlığı tarafından Elazığ Merkez Cumhuriyet ve Bizmişen mahallerinde yapılan 132 rezerv konut kurayla depremzedelere tahsis edildi.

O kurada ismi olanlardan biriydi sultan Teyze’de…

TARINÇ: BUGÜN BAMBAŞKA BİR MUTLULUĞUM VAR

Kura ’da ismi çıkan Sultan teyze, “Bugün çok mutluyum. Evi gittim gördüm. Bir güzel gezdim. Çok mutluyum. Zaten yaklaşık 3-4 haftadır sürekli ağlıyorum. Hiç uyuyamıyorum. Bugün bambaşka bir mutluluğum var. Allah hepsinden razı olsun. Ne diyeceğimi de bilemiyorum. Çok duygulandım. Sayın valim bugün tekrar aradı. Evi hayırlattı. Üzüntümü paylaştığı gibi mutluluğumu da paylaştı. Hepsine teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun diyorum. Allah büyüklerimizden razı olsun diyorum. Cumhurbaşkanımız da bakanlarımız da valimiz de, sayın kaymakamımız da hepsinden Allah razı olsun diyorum. Bilmiyorum büyüklerimiz olmasaydı ne yapardık. Evsiz kalmıştık. Şu anda sığıntıyız. Her taraftayız. Çok kötü olduk. Artık ne diyeceğimi bilmiyorum. Gerçekten çok zor bir süreçti. Çok tanıdıklarımız, çok arkadaşlarımızı kaybettik. Bir tane torunum var onun arkadaşı altında kaldı. Onun psikolojisi çok bozuldu. Çok dayanamadım. Çok kötü olduk. Hepimiz çok kötü olduk. Allah hepsinden razı olsun. Hepsine yardımcı olsun. Hepsi benim durumumda. Allah hepsine de yardımcı olsun” ifadelerini kullandı.

Sultan teyze yeni evine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere depremin ilk gününden itibaren Elazığ’dan ayrılmayan Bakan Soylu ve Bakan Kurum ile birlikte il yöneticilerini evine Kanal Fırat televizyonu aracılığı ile davet etti.

TARINÇ: ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN

Sultan Tarınç, “Sayın valimi çaya çağıracağım, sayın kaymakamımı çaya çağıracağım. Eğer kabul ederse Sayın Cumhurbaşkanımı çaya çağıracağım. Valim zaten bugün aradı, söz verdi. İnşallah eşyaların da benden olacak dedi. Teşekkür ediyorum hepsine. Hepsini çaya çağıracağım Allah’ın izniyle. Cumhurbaşkanımın ellerinden öperim. Başka bir şey diyemiyorum. Cumhurbaşkanım eğer zaten bu talimatı vermeseydi bilmiyorum Cumhurbaşkanım demek ki ilgilendi, sesimi duydu. Demek ki sesimi duydular. Acaba sesimi duymasalardı ne olurdu onu da bilmiyorum. Hepsiyle tek tek ilgileniyorlar. Allah devletimize zeval vermesin. O an çok sinirliydim. Sinirlerim boşalmıştı. Gerçekten ne yaptığımı bilmiyordum. O an için zaten kıyafet alamamıştık. Ayakkabı alamamıştım. Terliklerle dışarıya kaçmıştım. O an için çok kötüydüm” şeklinde konuştu.

TARINÇ: DEVLETİMİZ BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL

Sultan Teyze, “İkinci katta evde yalnızdım. Eşim dışarıya çıkmıştı. Kızımla torunum rahatsızdı. Oğlum hastaneye götürmüştü. Bende içeride yalnızdım. O yalnızlığımdan zaten çok kötü oldum. Dışarıda binanın yıkılışı, evde her şeyin düşmesi. O depremin durmaması beni çok kötü etti. O an psikolojim çok bozuldu. Zaten yeni yeni biraz biraz kendime geliyorum. Uyku yüzü görmemişim. Ben o an için bir şey söylemişim. O yüzden devletimize yükleniyorlar. Devletimize başka türlü konuşuyorlar. Devletimiz bizim düşmanımız değil. Bende ne söylediğimi bilmiyorum. Benim yüzümden kimse yorum yapmasın” diye konuştu.

VİDEO