Sosyolog İlhan: Maden’de Yerin Altında Para Var Yerin Üstünde Acı Var

Maden’in gündeminde uzun süreden beri heyelan var. Heyelan konusuyla uzun süreden beri ilgili olan İzmir’de yaşayan madenli Sosyolog Gökhan İlhan, “Yerin altında para var, çıkar var, yerin üstünde ise acı var” dedi.

Sosyolog İlhan: Maden’de Yerin Altında Para Var Yerin Üstünde Acı Var

Maden ilçesinde yaklaşık iki yıldır gündemde olan Maden ilçesinde faaliyet gösteren işletmenin hafriyat dökümü sonrası oluşturduğu doğal olmayan heyelanla ilgili derinlemesine araştırma yapan İzmir’de yaşayan Madenli Sosyolog Gökhan İlhan, Maden İlçesi’nde 2007 yılından bu yana hafriyat kaynaklı doğal olmayan heyelan sonucu belirsizlikler ve mağduriyetlerin, bu kez de yakın civar köyler Hacan, Çayırköy mezrası meydancık mevkisinde yaşandığını söyledi.

İLHAN: TİMSAH MİSALİ KOLLARINI AÇTILAR

İlhan, ”Maden ilçemizde hunharca bir madencilik çalışması maalesef yıllardır kanun tanımazlıkla, sorumsuzca ilgili işletme tarafından yapılmaktadır. Maden İlçesi doğasına, insanına çevresine hatta devletimize trilyonlarca bu işletme tarafından zararlar verildi.  Şimdi yetmiyormuş gibi köylerimize timsah misali kollarını açtılar. Özel işletme sorumsuzca, hunharca madencilik anlayışıyla sorunlar yumağını bu kez civar, köylerimize sıçrattı” dedi.

İlhan, “Hacan köyünde bakır arama çıkarma faaliyetlerinde bulunan ilgili işletmenin hesapsız bilinçsizce jeoteknik ön çalışmalarının pozitif bilimden uzak mantıktan bilgiden yoksun yapıp, maden çıkarma adına patlatmış olduğu dinamitler sonucu birçok evlerin çatladığı, köy arazilerinde yer çatlakları oluştuğu, içme su şebeke borularının patladığı, köy sakinlerinin endişe ve korku içinde yaşadıklarını köy sakinlerinin mağduriyetleri had sayfada olduğu an itibariyle söz konusudur” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
tam sevinmişken
tam sevinmişken - 3 yıl Önce

Haber başlığıjnı okuyunca hayret Elazığ da tam isabet doğruları konuşan bir yüz nasıl olur derken, İzmir de yaşıyormuş beyefendi. Nitelikli göç dedikleri bu olsa gerek

Burak
Burak - 3 yıl Önce

Gökhan hocam Maden için yıllardır vermiş olduğunuz haklı ve onurlu duruşunuzu takıp ediyor ve okuyorum. Bilginize yüreğinize sağlık..Bir Maden' li olarak sizlere teşekkür ederiz.

CANDAN ERGENE
CANDAN ERGENE - 3 yıl Önce

selam saygılarımızla yurekten tebrıkler..

Almanya-madenli
Almanya-madenli - 3 yıl Önce

Hocam Allah sizden razı olsun ..Peki şu maden sevdalısı olan dernekler nerde neden sesleri yok?

Ankara Ahmet
Ankara Ahmet - 3 yıl Önce

yazık cok yazık memeleket için 3- 5 ınsan kalmış memleket sevgisi kalvayede olmaz ..gercek sevgisi olan siz degerli kardeşlerimize selam olsun hep sizleyiz.

istanbul madenlı dayı
istanbul madenlı dayı - 3 yıl Önce

Adamsın gardaş adam helal sana..

Buse
Buse - 3 yıl Önce

sevgili hocam Allah sizden razı olsun gurbette yaşayan biz madenlilerin sesi oldunuz..

Ahmet
Ahmet - 2 yıl Önce

Kesinlikle doğru tespit. Yıllardan bu yana doğru ve istikrarla memleketimiz adına haklı mücadele veriyorsunuz sabolunuz. Sizin gibiler madene belediye başkanı olmalı valla saygılarımla

SIRADAKİ HABER

banner137