Mahallelerimizde Ramazan programında bu defa söz sırası Gümüşkavak mahalesi’ndeydi.

Halaylar çekildi, türküler söylendi. Eski ramazanlar, eski Gümüşkavak anlatıldı.

Gümüşkavak Mahallesi Muhtarı Gümüşkavak Mahallesi’nde Ramazan ayının nasıl geçtiğini şu sözlerle anlattı: “ Mahalle küçük olunca, herkes birbirini tanıyınca daha manevi duyguları ve eğlencesi bol olan bir ramazan geçiyor.

Mahalle sakinleri ise Gümüşkavak Mahallesi hakkında şunları söyledi: “Mahallemiz güzel. Mahallemize siz geldiğiniz için daha hoş oldu. 54 senedir buradayım. Gümüşkavak’ta 30 ahne vardı. Kimin başı ağrısa birbirimizden haberimiz olurdu. Şimdi kimsenin kimseden haberi yok. Mahallemizde her şey bol. Normal geçimimizi yapıyoruz.”

Yeni adıyla Gümüşkavak, eski adıyla Hırhırik’i ise bir ah çekerek, şöyle dile getirdiler: “Şimdinin erkekleri bey şimdinin kadınları da hanım olmuş. Eskiden top ekmek, tandır ekmek, sac ekmeği yapılırdı. Bunlar daha modadan kalktı.”

Daha sonra Gümüşkavak Mahallesi’nin kadınları Halk Eğitim Merkezinde öğrendikleriyle yaptıkları el emeği ürünlerinden birini Program Sunucusu Serkan Aksakal’a hediye etti.

Gümüşkavak Mahallesi Muhtarı, mahalleye yapılan hizmetlerden de bahsederek, “Mahallemizin hizmet konusunda bir sıkıntısı yok. Belediyenin hizmetlerini alıyoruz. Özellikle revize imardan sonra ve Belediye Başkanımızın Gümüşkavak Mahallesini de kentsel dönüşüm programına almasından sonra mahallede inşallah bir canlılık baş gösterecek. Şorşor deresi ıslah çalışması devam ediyor” dedi.

Belediye Meclis üyesi Sait Kılıç ise Mahallelerimizde Ramazan programının takdire şayan bir program olduğunu söyleyerek, “Mahallelileri bir araya topluyorsunuz. Bütün mahallelerin, muhtarların sorunlarını dinliyorsunuz. Memleket için çok güzel şeyler yapıyorsunuz. Kanal Fırat her zaman halkının yanında olmuştur. Yapılan ve yapılmayan hizmetleri görmüş gündeme getirmiştir. Size teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.