Sözleşme Feshine Yürütmeyi Durdurma Kararı

Kısa Adı AHEF olan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu tarafından Elazığ’da bir Aile Sağlık Merkezi’ne verilen ceza yapılan itirazlar neticesinde durduruldu.

Sözleşme Feshine Yürütmeyi Durdurma Kararı

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu tarafından Elazığ’da bir ASM’de bulunması zorunlu tıbbi ve donanım eksiklikleri nedeniyle 484 ihtar ceza puanı ile cezalandırılan karar mahkemeye olan taleplerin olumlu sonuçlanmasının ardından yürütmesinin durdurulmasına karar verildi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan açıklama şöyle; “Elazığ İlinde görevli bir hekimimiz ASM’de bulunması zorunlu tıbbi ve donanım eksiklikleri bulunduğu gerekçesi ile tek seferde toplam 484 ihtar ceza puanı ile cezalandırılmış ve aile hekimliği sözleşmesi feshedilmiştir. Bu durumun Federasyonumuza intikal etmesi üzerine Hukuk Müşavirliğimizce Elazığ İdare Mahkemesinde Yürütmeyi Durdurma ve işlemin iptali talepli dava açılmıştır. Mahkemece taleplerimiz yerinde görülerek dava konusu işlemin uygulanması halinde etkisinin tükenecek nitelikte bulunması nedeniyle işlemin yürütmesinin durdurulmasına kararını vermiştir. Tüm hekimlerimize saygı ile duyurulur” şeklinde açıklamada bulunuldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137