Fırat Üniversitesi Bilek güreşi, Kick Boks ve Muay Thai takımları Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ı makamında ziyaret ederek, kazanılan kupaları Rektör Prof. Dr. Demirdağ’a takdim etti.

Yapılan ziyarete, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Prof. Dr. Halil Hasar, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Arslan, takım koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karadağ, takım Antrenörü Abluhaya Alan, Öğretim üyesi Doç. Dr. Yüksel Savucu ile sporcular katıldı.

Fırat Üniversitesi Bilek Güreşi bayan ve erkek takımları, 20-22 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Üniversitelerarası Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası”nda 1 altın ve 6 bronz madalya kazanırken, Kick Boks bayan ve erkek takımları 1-5 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Kick Boks Şampiyonasında 2 altın, 4 gümüş ve 12 bronz madalya ve Muay Thai erkek ve bayan takımı ise 24-30 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Muay thai şampiyonasında 4 altın, 4 gümüş ve 9 bronz madalya kazandı.

Rektör Prof. Dr. Demirdağ, Fırat Üniversitesi sporcularının ve takımlarının önemli başarılara imza attıklarını belirterek, kazanılan başarıların üniversitenin tanıtımı noktasında önemli olduğunu kaydetti.

Demirdağ, göstermiş oldukları başarılardan dolayı Sporcu öğrencileri  kutlayarak, "Üniversitelerarası spor müsabakalarında spor takımlarının başarılı sonuçlar almasında emeği geçen Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Arslan başta olmak üzere antrenörlerimizi, öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum" ifadelerini kullandı.