Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, çiftçilere destek için adımlar atıyor.

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Elazığ’da gıda üretiminin durmamasıiçin Sivil Toplum Kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü belirterek, “Elâzığ'daki sivil platformumuz olarak şehrimiz için büyük bir çağrı başlatıyoruz” denildi.

Platform tarafından yapılan açıklamada, “İlimizdeki köylü ve çiftçilerimizin; tarımdaki üretim maliyetlerini düşünerek üretimden vazgeçmemeleri ve ilimize ve ülkemize katma değer sağlamaya devam etmeleri için onlara tüm halkımızla birlikte destek olup tohum, fide, kanatlı kümes hayvanları ve harman zamanı mazot ve makina kiralama hususlarında maddi olarak katkılarda bulunacağız” ifadelerine yer verildi.

Platform, geleneksel tohumların kullanılmasını teşvik ve çiftçilerin bilgilendirilmesi için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası ile birlikte hareket edeceklerini belirterek, “Hem köylümüz ve çiftçimiz kazanacak. Hem şehrimizde tarım faaliyetlerinin artmasıyla birlikte istihdama ve ekonomiye katkı sürecek hem de halkımızın; köylüsünün ve çiftçisinin üreteceği doğal ve yerli tarım ürünlerine erişimi kolaylaşacaktır” denildi.