Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yanı sıra Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan katıldı

PEKER: BU GÜÇ ELAZIĞ İÇİN BÜYÜK BİR GÜÇTÜR

Toplantıda konuşan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker, “Ne kadar birlikte hareket edebilirsek o zaman gerçekten görevimizin sorunlarının çözümüne, ülkemizin sorunlarının çözümüne ciddi anlamda katkı sağlamış oluruz. Ancak her birimiz farklı bir şekilde farklı bir şeye çekmeye çalışırsak derler ki bu STK Platformu kendi aralarında anlaşamıyor. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Bugün hepiniz buradasınız. Bu güç Elazığ için büyük bir güçtür” dedi.

PEKER: BUGÜNÜN SİYASİ OTORİTESİ ONU ALIP BAŞKASINI GETİRMİŞTİR

Prof. Dr. Peker ardından STK Platformu olarak en fazla eleştirildikleri noktaya değinerek, “En fazla eleştirildiğimiz konu şu oldu; bir yöneticinin değiştirilmesinde niye STK Platformu devreye girmiyor. STK Platformu burada niye devreye girsin? Kimin ekmeği elinden alınmış, kim işinden edilmiş, kim evinden edilmiş. Böyle bir şey yok. O günün siyasi otoritesi o arkadaşı tercih etmişti, bugünün siyasi otoritesi onu alıp başkasını getirmiştir. Ama maalesef basın bunu çok farklı şekilde, STK platformunun niye sesi çıkmıyor diye söylüyor” diye konuştu.

DOĞAN: YOĞUN BİR GAYRET SARF EDİYORUZ

Ardından Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan, “Türkiye’de Diş Hekimliği Hastaneleri içerisinde borcu olmayan tek hastaneyiz. Fakat elimiz kolumuz bağlı. Hangi açıdan elimiz kolumuz bağlı? Şu an o kurumun başkanı ne kadar istekli olsa da şu anda iş ve işçi kurumundan eleman alamıyoruz. Dolayısıyla orada bir eksikliğimiz var. Kendi paramızla eleman çalıştırmak istiyoruz ama kanuni engeller var. Taşeron kadrosu ortadan kaldırıldığı için hiçbir eleman çalıştırma imkanımız yok. Dolayısıyla bizim şu anda yaklaşık olarak 20’ye yakın öğretim üyemiz var. 45’in üzerinde asistanımız var. 400’ün üzerinde öğrencimiz var. Bu 400’e yakın öğrencinin yaklaşık 100 tanesi diş hekimliği yapabilecek potansiyelde. Yardımcı sağlı personeli ve temizlik personeli sorunumuz var. bunu bütün çabamıza rağmen, sayın valimizle olan girişimlerimize rağmen sayın Ankara’da ki siyasetçilerimizin girişimlerine rağmen çözebilmiş değiliz açıkçası. Bunun çözülmesi için yoğun bir gayret sarf ediyoruz” ifadelerinde bulundu.