Geçtiğimiz günlerde Fırat üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gören hastalarının vefat etmesi üzerine hasta yakınları ile hastanede çalışan sağlık personelleri arasında çıkan arbede sonrasında sağlıkta şiddet olayına tepkiler büyüyor.

STK Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu ve platform üyeleri, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Refik Ayten ile bir araya geldiler.

 REFİK AYTEN “LÜTFEN BİR BİRİMİZE DE BİRAZ SAYGILI OLALIM”

Başhekim Ayten, sağlıkta şiddette sosyal boyutun üzerinde durulması gerektiğini belirterek, ödüllendirme ve cezalandırma konusunda toplum olarak ortak bir mutabakata varılması gerektiğini kaydederek “ Son 1 ay içerisinde birkaç tane olay üzerine gelinde bu işin biraz sosyal boyutunun üzerinde durmak lazım. Fedakarlıklarda herkes böyle bıçak sırtı. Genellikle de toplumumuzun bunu yaşamada sıkıntıları var. Buraya gelen insanlar acılı insanlar. Bunları bilerek yaklaşıyoruz. Bizden doğabilecek eksikleri giderebilmek için a’dan z’ye kadar çalışanların hepsi fedakarlık içeresinde. Ama hiçbir zaman her şey güllük gülistanlık olmuyor. Gün içerisinde burası binlerce kişinin girip çıktığı yer. Güvenlik açısından da belirli zafiyetlerin olduğu yer. Burası aslında herkesin yuvasının olduğu yer aslında. Topluma da mesaj vermek lazım. Lütfen bir birimize de biraz saygılı olalım. Hasta bakarken herkes tedirgin. Bu noktaya gelmemiz lazım. Bazı yanlışların sonucunda sıkıntı şuraya geliyor. Ödüllendirme de ve cezalandırma konusunda toplum olarak bir mutabakata varmamız lazım. Yapanın yanına kar kalıyorsa bu sıkıntılı. İnşallah bu süreçte kademe kademe sorunu olanlar gündeme getirecektir” ifadelerine yer verdi.

İBRAHİM KAYAOĞLU “ ELAZIĞ SAĞLIKTA BİR MERKEZ OLARAK ANILSIN”

Elazığ’ın sağlık merkezi olarak anılması gerekirken sağlıkta şiddetle anılmasından rahatsız olduklarını belirten STK Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu,sağıkta şiddetin son bulması gerektiğini söyleyerek “ Artık yeter diyoruz. Sağlıkta şiddetin biran önce son bulması lazım. Elazığ gibi kültür, turizm ve sağlık merkezi olabilecek bir yerin ulusal basında bu şekilde anılması yer alması bizleri ciddi manada rahatsız ediyor. Hiçbir vatandaşımızda bundan memnun olmayacaktır. Bu güzel merkezimin başhekimimizin doktorlarımızın kıymetini bilelim. Elazığ sağlıkta bir merkez olarak anılsın istiyoruz. Dolayısıyla artık yeter sağlıkta şiddettin bir son olmasını son bulmasını arzu ediyorum” diye kaydetti.