Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyesi sendikaların temsilcileri, işten çıkarılan 70 işçi için Öğretmenevi önünde açıklama yaptı.

PEKER: HERHANGİ BİR KAMU KURUM VE KURULUŞUNUN PROBLEMİ DEĞİLDİR

Platform adına konuşan STK Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker, “Burada işini kaybetmiş olan 70 tane personelimiz var ve bunların aileleri ile birlikte düşünüldüğünde ciddi bir sorun ortada. Bu sorunun çözümü için geçen haftadan beri yetkililerle görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerin ilkini İŞ KUR müdürümüzle yaptığımızda yeni yemek ihalesini alan yeni şirketin İŞ KUR’dan herhangi bir personel desteği almadığını onayladık. Dolayısıyla yeni personel İŞ KUR üzerinden seçilmiş olabilir fakat İŞ KUR’un toplum yararına programından ve diğer programlardan herhangi bir desteği söz konusu değildir şeklinde bir açıklama yapıldı. Ama farklı şirketlerden farklı şekildeki uygulamaları bilmiyoruz. İkinci husus ise tamamen özel bir şirketin konusudur. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunun problemi değildir. Bunu da açıklamakta fayda görüyoruz. Burada çalışan arkadaşlarımız bir özel şirkete çalışıyor. Yeniş bir isimle yeniden ihaleyi aldığında bazı arkadaşlara, 70 kişiye çıkış verip yeni kişiler istihdam etmek istiyor. Bizde diyoruz ki 10 yıldır 15 yıldır çalışan nitelikli arkadaşlar varken yeni kişileri neden çalıştırıyorsunuz? İşveren açısından düşündüğümüzde de işini kaybeden arkadaşlar açısından düşündüğümüzde burada ciddi bir sorun var”dedi.

PEKER: FİRMA YETKİLİLERİNE ÇAĞRI YAPIYORUZ

Prof. Dr. Kenan Peker, “Gelin STK Platformu olarak bizlerle birlikte bu arkadaşlarla oturup yeniden konuşalım. Evet işin hukuki boyutu olabilir birde insani boyutu vardır. Bu arkadaşların yeniden işlerine dönebilmeleri için firma yetkililerine çağrı yapıyoruz” diye kaydetti.

İşten çıkarılan işçi ise, “Bize yaptıkları teklifi biz kabul etmediğimiz için şu an işimizden çıkarıldık ve bütün arkadaşlarımızda bu durumdan mağdur. Bizden tazminatını istediler biz vermedik. Hani bizden tazminatımızı istediler biz vermedik. Tazminatımızı verseler biz şuan devam ediyorduk. 6-7 arkadaşımız bunu kabul edip şu an işlerine devam ediyorlar” açıklamalarını kaydetti.