Güney sınırımızın güvenliğini sağlamak ve olası bir terör koridoruna karşı olmak adına Türk Silahlı kuvvetlerimiz tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan Barış Pınar Harekâtına bir destekte Elazığ STK Platformu’ndan geldi.

PEKER: BARIŞ HAREKATINDA DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker, “Barış harekâtında devletimizin yanındayız ve bu harekâtı destekliyoruz. Bu bizim için olmazsa olmazlarımızdandır. Zira ülkemizin sınırında ne olduğu belli olmayan güçlerin kendilerine göre oluşturduğu yapılar ülkemiz için bir tehdit unsuru oluşturmaktadır. Burada bizim kendimizin nefsi müdafaası söz konusudur. Stratejik ve taktiksel olarak düşündüğümüzde bu operasyon devletimizin doğru kararıdır. Vatandaş olarak, STK başkanlarımız olarak, dönem sözcüsü olarak arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde hepimiz tek millet tek devlet tek bayrak için bu açıklamayı yapıyorum. İnşallah askerimiz, ordumuz her zaman olduğu gibi burada da muvaffak olacaktır. Hepimizde bu yolda can vermeye hazırız” dedi.

BAHŞİ: SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ

Memur Sen Başkanı İbrahim Bahşi, “Ülkemiz Fırat’ın doğusunda Barış Pınarı Harekâtı adı altında Mehmetçiğimiz bir harekât düzenlemiş bulunmaktadır. Bu harekâtın hem burada terör koridorunu bitirmesi hem bu bölgeye huzur getirmesi hem de buradaki Suriyeli kardeşlerimizin öz vatanlarına dönmesi için bir fırsat olacaktır. Bizde bunu sonuna kadar destekliyoruz. Askerlerimize muzafferiyetler diliyorum” diye kaydetti.

ARSLANMİRZA: KAHRAMAN TÜRK MİLLETİ OLARAK YAPMAKTAYIZ

Elâzığ Baskilliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Naim Arslanmirza, “Biz bölgede ismi konmamış terör örgütleri ile ve dünya ile yedi düvel ile savaş halindeyiz. Dün nasıl ki Çanakkale’de yedi düvele ders verdiysek Kıbrıs Barı Harekâtı ile Kıbrıs’ta bulunan soydaşlarımıza ve orada yaşayan insanlarımıza barışı, huzuru nasıl götürdüysek bugün Barış Pınarı Harekâtı adı altında Türk Milletinin var olma mücadelesini hep birlikte kahraman Türk milleti olarak yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

KAYAOĞLU: KANGREN OLMUŞ YARAYI SÖKÜP ATACAKTIR

Fecr-i Eğitim Derneği Başkanı, STK Çalışma ve Danışma Kurulu Üyesi İbrahim Kayaoğlu, “Doğu’da kangren olmuş bir PKK belasından, PYD belasından ülkemizi temizleyen emniyet güçlerimiz sınır ötesindeki bu harekât ile nasıl ki 15 Temmuzda dünyaya, vatanına, milletine, devletine nasıl sahip çıkılır dersi veren bizim insanımız sınır ötesi harekât ile oradaki o kangreni söküp atarak sınır güvenliğimize nasıl sahip çıkacağımızın dersini vermeye gidiyoruz. Bu bir savaş değil bir hayattır. Orada kangren olmuş yarayı söküp atacaktır. Biz bu harekâtı sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

ÇAVAŞ: TARİHİMİZ BU TÜR BAŞARILARLA DOLUDUR

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Çavaş, “Oraya giden askerlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. İnşallah hiçbirinin burnu kanamadan hepsi geriş döner. Bu bölge özellikle bizim için çok riskli bir bölgeydi. Ama biz daha önceki uygulamalarda da gördüğümüz gibi ordumuzun bu riski kaldıracak gücü kuvveti vardır. En kısa zamanda başarı ile sonuçlandıracaklarına da inanıyoruz. Tarihimiz bu tür başarılarla doludur.  Bir başarıyı daha tarihe ekleyeceğimizi düşünüyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Bizde dualarımızla onların yanındayız” diye kaydetti.