STK Dönem Sözcüsü Servet Yaşar Özdemir, kameralar karşısına geçerek, 24 Ocak’ta meydana gelen depremde platform olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

ÖZDEMİR: ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATMIŞTIR

Servet Yaşar Özdemir, “STK platformumuz kurulduğu 2010 yılından itibaren ilimizin sorunlarının dile getirilmesi, çözümü ve iç dinamiklerini harekete geçirme noktasında önemli çalışmalara imza atmıştır. Platformumuz bu misyon ve ilkeler çerçevesinde ilimizin yakın dönemde yaşadığı deprem afeti ile alakalı olarak da afet anından kısa bir süre sonra sahaya inerek ilk akut döneminde büyük bir vazife üstlenmiştir. Bu kapsamda Valiliğimiz, Kızılay, AFAD ve STK platformumuz bir araya gelerek bir koordinasyon merkezi kurmuş ve hızla sahada yardım faaliyetlerine katılmıştır” dedi

ÖZDEMİR: ÖRNEK GÖSTERİLECEK BİR DAYANIŞMA VE ÇALIŞMA OLARAK KAYITLARA GEÇMİŞTİR

Dönem Sözcüsü Özdemir, “STK platformu olarak platform üyemiz olan ETSO, bizlere kapısını açarak koordinasyon merkezimizi yerleşkelerinde kurmamıza olanak sağlamış ve bu çerçevede platformumuza bağlı 197 kuruluşumuzun her biri sahada koordineli bir şekilde ayrı ayrı görevlerini ifa etmişlerdir. Ayrıca bu kuruluşlarımızdan 40’a yakını; içerisinde Kamu Yararına çalışan dernek ve vakıflar statüsünde kuruluşlarımız da bulunduğundan, belli tecrübe ve bilgilerle sahada çok hızlı ve etkili bir şekilde hareket etmişlerdir. Ayrıca İstanbul, Ankara ve farklı illerimizden gelen ve ulusal manada faaliyetler yürüten; içlerinde ‘’BM Gönüllüleri’’, ‘’İhtiyaç Haritası’’, ‘’Hayata Destek Platformu’’ ve ‘’Tider’’ gibi 10’dan fazla sivil toplum kuruluşları ile de ortak hareket ederek onlara sahada, gerek gönüllü insan kaynağı ve gerekse araç ekipman kaynakları temin ettik. Dün Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın da bizlerin; yani Valiliğimiz, AFAD, Kızılay ve  STK’larımızın birlikte yaptığı tüm bu çalışmalarımızın brifingini dinledikten sonra ifade ettiği gibi; Elazığ’daki bu afet organizasyonunun başarılı bir şekildeki koordinasyonu  tüm Dünya’ya örnek gösterilecek bir dayanışma ve çalışma olarak kayıtlara geçmiştir” diye kaydetti.

ÖZDEMİR: İNİSİYATİF ALMAYA DEVAM EDECEKTİR

STK Dönem Sözcüsü Servet Yaşar Özdemir, “Özellikle dayanışma ve yardımlaşma ruhuna ihtiyacımızın çok fazla olduğu bu dönemlerde STK’ların varlığı biraz daha önem arz etmiştir. Bu çerçevede; afetin 13. Günü itibariyle; 1,390 kişi gönüllümüz ve 40 farklı özellikte araç ile saha çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca 13 günlük periyotta akut dönemi sonrası için, ilimizin yaşayacağı sorunlar ve bunların çözüm önerilerini görüşmek üzere STK platformu olarak kendi bünyemizde; İki genel kurul toplantısı, İki çalışma grubu toplantısı gerçekleştirdik. Netice olarak Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, sivil toplum örgütleri misyonu çerçevesinde şehrimizde gelecek dönemlerde yaşanacak her türlü gelişme ve olaylar için hem mücadele edecek hem de inisiyatif almaya devam edecektir. Depremin ilk anından itibaren gece gündüz demeden, birlik içerisinde hareket eden ve yardım faaliyetleri yürüten başta valiliğimiz olmak üzere, AFAD, Kızılay, STK’larımız ve bütün gönüllülerimizi yürekten kutluyor, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.