STK Temsilcileri Tarımı Masaya Yatırdı

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu düzenlediği toplantıda ülkenin ve şehrin tarımını masaya yatırdı.

STK Temsilcileri Tarımı Masaya Yatırdı

Sivil Toplum Kuruluş başkanları, şehrin tarımını görüşmek üzere bir araya geldi.

Toplantıda tarım ve hayvancılık faaliyetlerini bir adım öteye taşımak amacıyla tarımsal alanlarıyla ilgili hazırlanan 13 maddelik deklarasyon konuşuldu. Toplantı sonunda deklarasyona iki özel madde eklenmesine ve bu maddelerin Ankara merkezli takibine karar verildi.

Elazığ Çiftçiler ve Hayvan Yetiştiriciler Dernek Başkanı Ergün Aslan, köy yaşamının geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar yürüteceklerini dile getirdi.

ASLAN: EKONOMİK SORUNLARI ÇÖZMEDE DE EN ÖNEMLİ ALANLARDAN BİRİ TARIMSAL ALANLAR

Elazığ Çiftçiler ve Hayvan Yetiştiriciler Dernek Başkanı Ergün Aslan, “ bugün burada kıymetli sivil toplum örgütlerimizin başkanlarıyla beraber hazırlamış olduğumuz ve birlikte kurmuş olduğumuz bir konsorsiyumuz var. Malumunuz Elazığ farklı sıkıntılara sahip belki bu sıkıntılarında temelinde ekonomi var. İlimiz için ekonomik sorunları çözmede de en önemli alanlardan biri tarımsal alanlar. Tarımsal alanların tarım, hayvancılık, su ürünleri ve ormancılık alanlarıyla ilgili ilimizin ciddi alt yapıları var, ciddi potansiyelleri var fakat bu potansiyellerin ilimiz halkının sosyoekonomik gelişimine dönülebilmesi için yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak bu sorunlara çözüm bulmak gibi sivil toplum örgütlerinin bir misyonu var” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Av. Kadri Septioğlu, Elazığ’da yaşanan göçlerin tarımsal, eğitim, sanayi açısından geri kalmasına neden olduğunu söyledi.

SEPTİOĞLU: NÜFUS DAĞILIMINDA BİR ORANTISIZLIK VARDIR

Kent Konseyi Başkanı Av. Kadri Septioğlu, “ Elazığ’ımızın nüfus dağılımında bir orantısızlık vardır. Örneğin Doğu ve Güneydoğu’daki bir Şırnak, Mardin’e gitsek oradaki bir ilçenin nüfusu bizim on ilçenin nüfusundan daha büyüktür. Biz olabildiğince göç vermekteyiz ve verdiğimiz göçün yüzde otuz, kırkı ancak Elazığ’a gelmekte altmış yetmişi de ancak Türkiye’nin farklı illerine ve yurtdışına dağılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

AKSUOĞLU: TARIM HAYATİ BİR KONU

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu, “ artık tarım ülkelerin milli güvenlik sorunları haline gelmeye başladı. Son Ukrayna-Rusya savaşıyla beraber bu gün yüzüne çıktı. Ukrayna’da şuan çiftçilerimiz kurşungeçirmez yeleklerle tarım arazilerini kaldırıyorlar, buğdaylarını biçiyorlar. Bir savaş alanında bile insanlar buğdaylarını biçebiliyorlarsa bizim onlardan ders çıkarmamız gerekiyor. Tarım hayati bir konu. Bizde ekilmemiş bir karış toprağımız bırakılmayana kadar memlekette mücadelemizi vermeye deva edeceğiz. Tarımla alakalı tüm çalışmalarımızı hem il nezdinde hem de bakanlık nezdinde devam ettireceğiz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137