STK Toplantısında Elazığ'la İlgili Önemli Açıklamalar Yapıldı

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Toplantısı AK Parti Elazığ Milletvekilleri, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze’nin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda İl yöneticileri Elazığ gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundular.

STK Toplantısında Elazığ'la İlgili Önemli Açıklamalar Yapıldı

Elazığ STK Platformu toplantısı protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen toplantıya AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, STK Temsilcileri ve davetliler katıldı.

Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve Ramazan Gürgöze STK Platformu tarafından hazırlanan problem niteliğindeki öneriler hakkında açıklamada bulundular.

GÜRGÖZE: ÇÜNKÜ SİYASETİ SİVİL TOPLUMDAN AYIRMIYORUZ

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Geçmiş dönemde Elazığ’ın kronikleşen sorunlarının büyük bir ekseriyeti çözüldü. İnşallah bu yeni dönemde yeni hükümet modeliyle gerçekleştirdiğimiz 24 Haziran seçimlerinin sonucu da hem Elazığ’ımızda, hem Türkiye’mizde; Elazığ’da Cumhurbaşkanımıza %70’in bir miktar üzerinde destekte, yine 5 Milletvekilinin 4’ünüde partimize veren Milletimize hizmetlerimizin karşılığı milletimiz tarafından takdir edildiğinin açık göstergeleridir. Milletimize teşekkür ediyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmalarına, bütün toplantılarına, bütün sorunlarını ve çözüm önerilerine hep duyarlı kaldık. 3 yıllık İl Başkanlığımız döneminde hangi sivil toplumdan gelirse gelsin, tüm sorunlarına olabildiğince duyarlı olmaya, elimizden geldiğince çözüm sunmaya gayret ettik. Buna burada bulunan hazirunun çok büyük bir ekseriyete şahadet edecektir. Bundan sonraki süreçte de bu düşüncemiz AK Parti olarak devam edecektir. Çünkü siyaseti sivil toplumdan ayırmıyoruz. Burada hazirunda bir takım sorular gündeme geldi, onlara teker teker açıklık getirme noktasında konuşmamı devam ettireceğim inşallah. Murat Bey’in çalışma grubunun raporlarının tutulması sizin iç meseleniz. Onun yapılması elbette güzel ve faydalı bir durum olur” diye kaydetti.

GÜRGÖZE: EĞER ÖZELLEŞTİRİLECEKSE ŞEKER FABRİKASINA ELAZIĞ’DAN BİRİLERİNİN TALİP OLMASINI İSTERİM

Ramazan Gürgöze, “Elazığspor’la ilgili sorulan soruya Milletvekilimiz gerekli açıklamayı yapacaktır. Sayın Başbakanımızla yapacağı görüşmenin açıklamasını mutlaka yapacaktır. Anne ve Baba okuluyla ilgili Hacı Hoca’nın söylediği hususa destek veriyoruz. Olması gerektiğine inanıyoruz. Eğitimin şart olduğunu bizde söylüyoruz. Şeker Fabrikası, Eti Krom, Kız Meslek Lisesi’nin yanı, Kuzey Çevre Yolu bağlantı yolları, elektrik hattının gelişiyle ilgili de onlarla ilgili bir takım hususlara cevap verecektim ancak Belediye Başkanımız geldi, kendisini direk ilgilendirdiği için soruyu kendisine iletiriz. Ama genel hatlarıyla bir takım açıklamaları da bunlarla ilgili bulunmak isterim. Kuzey Çevre Yolu diye bahsettiğimiz şu an imar yolu. Kuzey Çevre Yolu henüz yapım aşamasında. Sanıyorum 3 kilometresi yapıldı, geri kalan kısmı yapılıyor, birinci etabı Karayolları tarafından yapılan bir ihale. 3 kilometresi bitmiş olması lazım. Onunla ilgili henüz bahsedilen husus o değil. İmar Yolu’nun bozulan sathı ve yapım tekniğiyle ilgili sıkıntılara Belediye Başkanımız gerekli açıklamayı yapacaktır. Yine Şeker Fabrikasının şartlarının iyileştirilmesi, eğer özelleştirilecekse Elazığ’dan birilerinin talipli olması, Eti Krom gibi bir durumla karşılaşılmaması düşüncesine son derece saygıyla yaklaşıyor, destekliyor ve mutlaka böyle bir oluşumun olması arzusunu bende sizin gibi taşıyorum. Eğer böyle bir şey yapılacaksa yerel dinamiklerin harekete geçirilmesini bizlerde destekleriz tabi. Kız Meslek Lisesiyle ilgili son durum oto park idi, daha sonra Belediyemizin İmar Tadilatıyla ticari alan ve akaryakıt alanına dönüştürüldü, fakat özelleştirme idaresiyle ilgili bir takım sıkıntılar var. Özelleştirme idaresi orayla ilgili bir tasarrufta bulundu ama yarım kaldı. Onunla ilgili de Belediye Başkanımız gerekli açıklamayı yapacaktır diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

BULUT: ŞEKER FABRİKASININ KAPASİTESİNİN İLERİDE ARTTIRILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Şeker Fabrikaları hakkında bilgi veren AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Birkaç tanesini söylemek istiyorum, özellikle şeker fabrikasının modernize edilmesini; malumunuz şu anda şeker fabrikamız yıllık 200, 250 bin ton tır kapasiteli bir şeker fabrikası ama kaç yıldır pancar bulamadığımız için kapasitesinin altında çalışıyoruz. Yani ondan önceki bir 40 ton, 41 ton ancak bulduk. Sonra 60, 70 Bin tona, geçen yılda 110 Bin ton bölgeden toplamak suretiyle %50 kapasiteyle çalıştırdık. Ama şeker fabrikasının bende kapasitesinin ileride arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Uluova’ya başlanıp bitirildiği zaman bölgede belki 500 Bin ton yıl bir şeker üretimiz olacaktır, pancar üretimi. Bu anlamda da dediğiniz gibi gerçekten Elazığ’ın elzem konularından bir tanesi” ifadelerini kullandı.

BULUT: İKİNCİ PİSTİ OLAN TEK SİVİL HAVALİMANI ELAZIĞ HAVALİMANI OLACAK

İnsansız Hava Savunmaları ile ilgili konuşan Milletvekili Bulut, “Şehrimizin insansız hava savunma sistemleri konusunda üst halinde getirilmesi; evet bu bizim de önemsediğimiz, bu konuda Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu’nu zaten bu amaçla getirilmesiyle alakalı çok yoğun mücadele içerisinde girmiştik. İkinci pistin yapılmasının asıl sebeplerinden bir tanesi de buydu. Yani biz ikinci pisti yaparken, ikinci pist çok kolay bir şey değil. Ankara’dan bu yana baktığınızda ikinci pisti olan tek sivil havalimanı Elazığ Havalimanı olacak. Bu anlamda da bizde sizin gibi düşünüyoruz. Bu konuda da çalışmalar devam ediyor. Önemsediğimiz konulardan bir tanesi” şeklinde konuştu.

BULUT: KAPALI ÇARŞIYA OTOPARK YAPILIRSA; KAPALI ÇARŞININ KAPASİTESİNİN ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

SGK Binasının Elazığ Demokrasi Meydanına dahil edilmesi konusunda bilgi veren Bulut, “Şu anda SGK Binası denilen binanın Elazığ Demokrasi Meydanına dahil edilmesi, Sayın Belediye Başkanımızın bu konuyla alakalı bir takım çalışmalarının olduğunu biliyorum, ben ona ek olarak şunu tavsiye etmek istiyorum aslında; Başkanımızla da konuştuk, Kapalı Çarşı bizim çok önemli değerlerimizden bir tanesi. Kapalı Çarşıya gittiğinizde pek çok sıkıntıdan bahsedile bilinir ama şunu gördüm, Kapalı Çarşının en büyük sorunu insanların araçlarıyla gidemeyişi, park edecek alanlarının olmayışı. Park edecek alanı olmayınca da sadece hakikatten orada yaya insana hizmet eden bir çarşı mahiyetinde. Oraya bir otoparkın yapılması lazım. Eğer Demokrasi Meydanına dahil edilir gibi birkaç katlık otopark yapılıp,  orada yürüyen merdivenlerle Kapalı Çarşıya verildiği taktirde Kapalı Çarşının kapasitesinin ve potansiyelinin birkaç kat artacağını düşünüyorum” dedi.

BULUT: KÜÇÜK SANAYİ BÖLGESİNİN ŞEHİR DIŞINA ÇIKARTILMASINDA 10 TANE PİLOT İLDEN BİR TANESİYİZ

Organize Sanayi Bölgelerinin kurulması hakkında bilgi veren Milletvekili Metin Bulut, “3 tane OSB çalışmamız var, bir tanesi Harput OSB, bunun mütevellisi falan oldu. Artık şu anda içinde bulunduğumuz kurumla trafo ihalesini yapar duruma geldi. O başladı. Bir tanesi Besi Organize Sanayi Bölgesi, onunla alakalı çalışmalar devam ediyor. Epeyi bir mesafe alındı. Bir de Baskil Bölgesi’nde plastik OSB adını ver adını verdiğimiz bir Organize Sanayi Bölgesi’nin yapılması, bunun da bakanlıkça iznini aldık, yer belirlendi ama tahsisi daha yapılmadı. Onun da çalışmaları devam ediyor. Dediğiniz Sanayi Sitelerinin oluşturulması, işte mobilyacıların, inşaat malzemecilerinin, oto galericiler nasıl yapıldıysa bu farklı bir şey. Bununla alakalı da zaten küçük sanayi bölgesinin şehir dışına çıkartılmasıyla alakalı 10 tane pilot ilden bir tanesi Elazığ oldu. O pilot illerden bir tanesiyiz. Bunu küçük Sanayi Sitemiz istediğinde yer tahsisi de yapıldı, başlayabilecek hale biz getirdik” diye konuştu.

BULUT: EĞER UYGUN OLURSA VALİLİK BİNASI TAŞINDIKTAN SONRA ESKİ YERİ MİLLET KIRAATHANESİ YAPILABİLİR

Kullanılan Valilik binasının taşındıktan sonra oraya ne yapılacağı hakkındaki öneriyi yanıtlayan Bulut, “Orayla alakalı sizin de kanaatini almış olduğunuz biz Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte konuştuk. Bu millet kıraathaneleri söz konusu olunca, kendi aramızda istişare ettik. İl Başkanımız, Milletvekili arkadaşlarımız, Belediye Başkanımız, Vali Bey’e de bunu sunduk. Dedik ki; Biz burayı Millet Kıraathanesi haline getirsek ne olur? Hatta 6 kütüphane olabilir, kitapçı olabilir, kitap satılan bir yer olabilir veya başka amaçlı bir yer olabilir. Burayla alakalı Sayın Valimize bir teklifte bulunduk, oda olabileceği yönünde bir şey söyledi. Sizlerin de kanaatini alırız. Hakikatten böyle bir şey uygunsa Elazığ açısından şu andaki Valilik binası bu şekilde değerlendirile bilinir. Neticede u şehri hep birlikte yönetiyoruz. Hepinizin düşüncesi, kanaati, fikri bizim açımızdan fevkalade önemli” diye kaydetti.

AĞAR: KÂRLI BİR ŞEY İSE TİCARET ADINA ORGANİZE EDİLEBİLİR

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar ise, “Bende Sivil Toplum Kuruluşlarında çeşitli dönemler görev almış bir Milletvekiliyim. Öneminin farkındayım. Zaten burada yapmış olduğunuz 17-18 maddelik önerilerin hepsi gerçekten çok doğru ve çok mantıklı öneriler. Sayın İl Başkanımız ve Sayın Milletvekilimiz Metin Bey birçok konuya değindiler. Geri kalanı da Belediye’yi ilgilendirdiği için Sayın Belediye Başkanımız anlatacak. Benim söyleyeceğim bir tane şey var; Şeker Fabrikalarıyla ilgili bir Organizasyon kurulabilirse tabi bu önemli bir şey. Ben buna katılıyorum. Ben bunu çocukluk zamanında Babam Erzurum Valisiyken takip etmiştim. O zaman şimdi Türkiye’de olmayan bir Holding’in almaya çalıştığı bir çimento fabrikasını Ticaret Odası vasıtasıyla Erzurum’a kazandırmışlardı. O da çok başarılı oldu. Yanlış hatırlamıyorsam 1 ya da 2 tane çimento fabrikası aldı. Bunlar kolay organizasyonlar değil. Ama çalışarak yapabileceğimiz iler. Karlı bir şey ise ticaret adına organize edilebilir” ifadelerine yer verdi.

AĞAR: ANNE- BABA OKULUNA BENDE KATILIYORUM

Anne-Baba Okulu önerisine değinen Milletvekili Ağar, “Anne-Baba okuluna bende katılıyorum. Eğitimin her türlüsü zarar vermediği sürece, iyi ayıklandığı sürece memleketimize faydalı olur. Birçok ailenin de ileriye doğru taşınmasında bir faydası olacaktır diye umuyorum” şeklinde konuştu.

AĞAR: ELAZIĞSPOR İÇİN FEDERASYON BAZINDA ÜSTÜMÜZE DÜŞECEK GÖREVLERİ SEVE SEVE YAPARIZ

Elazığspor konusuna da değinen Zülfü Tolga Ağar, “Elazığspor’u Başkan ile konuştuk Cuma günü. Bu hafta bir şekilde bir araya gelelim diye sözleştik. Bizim görevimiz tabi ki memleketimizin takımına hizmet etmektir. Taraftarları çünkü kendi hemşerilerimiz bizim için önemlidir. Bildiğimiz bir konu değil. Tabi ki ben bir iş adamı gözüyle bakıyorum. Onu yönetimin değerlendirmesi daha olur. Gelir-gider dengesine bakılır, bu tarz operasyonlar basitçe devam ettirilir. O tabi bizim çok sorumluluğumuzda değil, değerli başkanımızın iradesine bırakacağız biz onu. Fakat bizim üzerimize federasyon bazında düşecek görevler vardır. Bunlardan biz zaten kaçmayız, seve seve yaparız. Orada gönlünüz müşteri olsun. Futbolda fair-play çerçevesinde gelir-gider düzeyi çok önemli. Bunu da yeni yönetimin zaten bilerek geldiğini düşünüyorum. Ben bilmiyorum çünkü ne olacağını” dedi.

DEMİRBAĞ: ÇİMENTO FABRİKASI KONUSUNDA BAZI ŞEYLER GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ise, “Spor konusunda Tolga Bey kardeşim sağ olsun desteklerini, azami ölçüde vereceklerini ifade ettiler, biz de bütün arkadaşlarımız, Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte inşallah Elazığspor’umuza azami düzeyde sahip çıkacağımızı ifade etmek istiyorum elimizden geldiği ölçüde. Yine Çimento Fabrikası konusunda bazı şeyler göründüğü gibi değil. Bazı teknik ve ekonomik sebeplerle epeyi biz zaman alacak gibi görünüyor. Geldiğimiz noktadan itibaren sizlerin bize getireceğiniz projeler konusunda özellikle arkadaşlarımızla el ele vererek şehrimizi bir adım ileriye götürebilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğimiz konusunda emin olun. İnşallah arkadaşlarımızın kendi alanında hepimizin de iyi kötü tecrübeleri var. Biz de artık arada bir dönem yapıp, bir dönem ara vermek suretiyle dinlenmiş bir vaziyette huzurunuzdayız. Verdiğiniz vekalet yetkisine dayanarak inşallah bundan böyle arkadaşlarımızla bize Elazığ’ımızla ilgili getireceğiniz öneriler konusunda azami düzeyde bunları gerçekleştirme konusunda üzerimize düşeni yapacağımızı buradan taahhüt ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

DUMANDAĞ: ŞEKER FABRİKASI YA ÖZELLEŞMESİN, YA DA İYİ BİR TADİLATLA NAOKTAYA GETİRİLSİN

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ da, “Hep beraber elimizden geleni sizlerle beraber yapacağız. Biz de inanıyoruz. Tabi ki sizlerde biliyorsunuz ki şeker fabrikası besicilerin bel kemiğidir. Şeker Fabrikası olduğu yerde besi çok olur. Şeker fabrikası ya özelleşmesin, ya da iyi bir tadilatla noktaya getirilsin. Ya da Elazığlı iş adamları bir arya gelip de bu şeker fabrikasını alıp, çalıştırıp kota sorunu ortadan kalkınca inşallah böyle 100 ton değil de daha iyi bir rakamlara gidecek diye inanıyorum” diye konuştu.

BALIK: ELAZIĞ’I DAHA İYİ BİR YERE TAŞIMAK İÇİN HEP BİRLİKTE EL BİRLİĞİYLE GÖTÜRECEĞİZ

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık ise, “Bir söz var; gemi su alırsa hepimiz batarız diyorlar ya, şimdi zaman gemiden çok daha hızlı, jet sky’lara binma zamanı. Elazığ artık bir jet sky’da hep birlikte menzile doğru gidiyoruz. Ve işin doğrusu biz hepimiz bunun içindeyiz. Ne kadar gaz verirsek o kadar hızlı gideriz. Bunu biz tek başımıza yapmayacağız elbette ki yalnızca siyasi irade değil, bunu STK Platformlarıyla yapacağız, çünkü bunun en önemli ayağı, hizmetin en önemli ayaklarından biri STK’lardır. STK’ların bize verdiği güç kadar, STK’ların bize çizdiği yol kadar gideriz. Dolayısıyla STK’larla birlikte çalışmak siyasetçiler için doğru argümandır, doğru yoldur. Bundan sonraki sürece de biz yine Başkanımızla, sizlerle birlikte inşallah Elazığ’ı daha iyi bir yere taşımak için hep birlikte el birliğiyle götüreceğiz ve bunun sonucunun çok doğru bir yere gideceğine ben inanıyorum. Buradaki önerilerden birisinde Milletvekillerinin beraberlik içinde çalışmasıyla ilgili bir madde koymuşlar, ben buraya bir tane madde daha ekliyorum; şehrin bütün dinamikleri, özellikle STK’larla uyumlu birliktelik de çok önemli. İl Başkanıyla, Belediye Başkanıyla, STK’larla, Valisiyle, Milletvekilleriyle eğer biz bir bütün olabilirsek işte ne kadar gaz verirsek o kadar hızlı gidebiliriz” ifadelerini kullandı.

BALIK: ELAZIĞSPOR BÜTÜN ŞEHRİMİZİN, HEPİMİZİN DEĞERİ

Elazığspor önerisine değinen Milletvekili Balık, “Elazığspor’a gelince ben bir dönem yönetim kurulu üyeliği de yapmış biri olarak konuşmak istiyorum. Biz siyaseten de her zaman Elazığspor’un yanında olduk. Her zaman destek verdik. Biz 24. Dönem Milletvekilleri de Elazığspor’un ne zaman bize ihtiyacı olduysa hep yanında durduk. 25 ve 26. Dönem Milletvekillerim de aynı şeyi yaptılar. Ama her seçim öncesi bunu siyasi bir argüman haline getirmeyi doğru bulmuyorum. Elazığspor bütün şehrimizin, hepimizin değeri. Bizim çin çok kıymetli. Biz yönetim kurulunun üyesi olduğumuzda bizim dönemimizde Elazığspor Süper Lig’e yükselmişti. O dönem de eksikleri vardı ve biz bunu el birliğiyle, Elazığ bütün dinamikleriyle, iş adamlarıyla, siyasi dinamiklerle biz o zaman da çözmüştük, bundan sonra da inşallah çözeriz. Ama yine dediğim gibi bu hepimizin kıymeti, hepimiz için çok önemli. Yönetimleri kurduktan sonra biz elimizden geldiğince siyaseten onlara her türlü desteği veririz. Ama bunu artık şehrin gündeminden kaldırmak gerektiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

YANILMAZ: HARPUT’TA ATILAN EN ÖNEMLİ ADIMLARDAN BİR TANESİ KUDEB’İN KURULMASIDIR

Harput’un tarihi dokusunun korunması önerisine değinen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, “2014 yılından sonra üzerinde en çok çalıştığımız yerlerden bir tanesi Harput’tur. Harput bizim kadim bir kentimiz, medeniyet kentimiz, kültür kentimiz, sanat kentimiz. Dolayısıyla o kadim medeniyetine, kültürüne, sanatına uygun bir hale getirilmesi lazım. Ve Harput’ta atılan en önemli adımlardan bir tanesi KUDEB’in kurulmasıdır. Koruma uygulama ve denetim büroları. Bu tip tarihi yerlerde yapılması gereken hizmetlerin tek elden bir lokomotifin yapması noktasında en önemli kuruluşlardan bir tanesidir. KUDEB’in kurulmasıyla Harput’ta dağınıklık bitti. Harput’ta artık yapılan bütün organizasyonlar Belediyemiz bünyesinde kurulmuş olan KUDEB’in lokomotifliğinde ve onların gözetiminde devam etmektedir. Harput’ta bir taraftan restorasyon çalışmaları, bir taraftan restitüsyon çalışmaları ve bir taraftan Harput sokak sağlıklaştırma çalışmaları hızla devam ediyor. Çapu çeşmesinin restorasyonu bitmek üzere. Dabakhane mescidi ki Osmanlı Döneminden Harput’ta kalan çok önemli bir eserdir. Oranın da restorasyonu bitmek üzere. Kale hamamıyla ilgili restorasyon çalışma projeleri bitti, ve uygulama aşamasına geldi. Buzluk mağarasıyla ilgili 50 dönüm alan üzerinde yaptığımız peyzaj ve restorasyon proje çalışmaları bitti, şu anda onayda” ifadelerini kullandı.

YANILMAZ: HARPUT’U BU DEFA KALICI LİSTEYE ALMAK İÇİN ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK

Başkan Yanılmaz, “Yine diğer Harput’taki alanlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Harput’ta sokak sağlıklaştırma çalışmasını İstanbul Teknik Üniversitesiyle birlikte çalışıyoruz 1 yıl önce protokolümüzü imzaladık, İstanbul Teknik Üniversitesinden tarihi dokular konusunda uzman olan öğretim üyeleri Elazığ’a geliyorlar, çalışmalarını yapıyorlar, projelerini hazırlıyorlar. Harput’taki tarihi dönüm noktalarından bir tanesi de Harput’un UNESCO’nun dünya geçişi miras listesine alınmasıdır. Geçen yıl başlattığımız bu proje Elazığ’da, Ankara’da, İstanbul’da yaptığımız bir çok toplantılardan sonra Paris’te UNESCO’nun kendi merkezinde yaklaşık 3.5 saat süren Harput’u ve Elazığ’ı anlatan konferansta nihai noktaya geldi. Ve 31 Mayıs 2018 tarihi itibariyle Harput UNESCO’nun dünya geçişi miras listesine alındı. Türkiye’de en kısa zamanda UNESCO’nun geçici miras listesine alan yeridir, merkezidir. İnşallah şimdi hedefimiz Harput’u bu defa kalıcı listeye almak için çalışmaları başlattık ve yürütüyoruz” diye konuştu.

YANILMAZ: HARPUT’TA MEZAR TAŞI OKUMA VE TAMİR ÇALIŞMALARINI DEVAM EDİYOR

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Harput’un tarihi geçmişini ortaya koyan en önemli unsurlardan bir tanesi mezar taşlarıdır. Oradaki alimlerin, evliyaların, büyük zatların mezar taşlarının okunması, Harput’un tarihi kimliğini ortaya koyacaktır. Bunu 2 yıldır Fırat Üniversiteliyle birlikte çalışıyoruz. Fırat Üniversitesi hem tarih bölümünden, hem ilahiyat bölümünden hocalarımız Belediye ekiplerimizle birlikte Harput’ta mezar taşı okuma ve tamir çalışmalarını devam ettiriyorlar. Tabi Harput’taki kazı çalışmaları da geçmişte Harput’ta yaşamın nasıl olduğunu ortaya koyan çok önemli çalışmalardır. Osmanlı Mahallesi böyle su yüzüne çıktı. Özellikle Ulu Cami ile Sarahatun Camisi arasında Osmanlı Mahallesindeki kazılar bitme aşamasına geldi ve inşallah orada bir bedesten çarşısı yaparak Harput’un tarihi kimliğine uygun yeni iş yerlerini oluşturmuş olacağız. Harput bir yaşam merkezi olacak. Harput ilim ve irfan merkezi olacak. Bu çerçevede diyanet külliyesiyle ilgili çalışmalar bitti, proje hazırlandı ve bu yıl inşallah fiilen yapımına başlanacak. Eğer diyanet külliyesini şu anda konuşuyorsak o bölgede bulunan Elazığ Belediyemize ait 29 dönüm arazinin 2014 yılında diyanete tahsis edilmesinden sonra bu çalışmalar başladı. Yoksa bunua konuşamazdık” şeklinde konuştu.

YANILMAZ: HARPUT’LA İLGİLİ ALMIŞ OLDUĞUMUZ EN ÖNEMLİ KARARLARDAN BİR TANESİ, HARPUT’A DEFİN OLAYININ YASAKLANMASIDIR

Başkan Yanılmaz, “Harput’la ilgili almış olduğumuz en önemli kararlardan bir tanesi de 2014 yılından sonra Harput’a defin olayının yasaklanmasıdır. Harput’taki defin olayını yasakladığından sonra bütün mezarlık alanlarına yeni su yolları yaptık, çeşmeler yaptık, WC’ler yaptık, ağaçlandırdık, oradaki mezarlıkları hem yıllarını yaparak ziyareti kolay hale getirdik, hem de yeni defni yapmayarak Harput’u bir mezarlıklar şehri olmaktan kurtardık. İnşallah Harput’un tarihi dokusunun korunmasıyla ilgili turizme açılması noktasında da bütün çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

YANILMAZ: 15 TEMMUZ DEKOMRASİ MEYDANININ ORAYA YER ALTI YAPMAK PLANLARIMIZ ARASINDA

Eski valilik binasının arkasındaki sosyal güvenlik hizmetleri müdürlüğünün binasının yerine inşallah yeni bina yapılmayacak. Orayı 15 Temmuz Demokrasi Meydanıyla bütünleştireceğiz. Esasında Kapalı Çarşıyla ilgili daha önce sizlerle bir proje çalışmamızı paylaşmıştık. Kapalı Çarşıyı yeniden canlandıracak, yeniden hayata geçirecek, oradaki tek tip dükkan, yazı, tabela ve yapıyı yapacak olan çalışmayla birlikte SGK Binasının yerini de 15 Temmuz Demokrasi meydanıyla birlikte birleştirdiğimizde; oradaki yaşam kalitesi ve meydan büyümesi de kendiliğinden olmuş olacaktır. Tabi otopark Elazığ’ın en büyük problemlerinden bir tanesi. İnşallah SGK Binasını yıktıktan sonra 15 Temmuz Demokrasi meydanıyla birleştirip, oraya bir yer altı oto parkı yapmakta yine planlarımızın arasında. Aynı şekilde Akpınar Mahallemizde eski Karayolları lojmanlarının olduğu yer vardı. Karayolları lojmanları oradan çıktı. Burayı da bir yer altı otoparkı, üstü Pazar yeri, yanında bir butik Cami, kreş ve anaokulunun olduğu yine park alanının olduğu bir yaşam merkezi haline getirip inşallah orada da bir oto park yapacağız” ifadelerini kullandı.

YANILMAZ: ÖĞRETMENEVİ İLE VALİLİK BİNASI ARAISNDA KENT MEYDANI YAPACAĞIZ

Başkan Yanılmaz, “Ancak Elazığ’ın en büyük otopark ihtiyacını karşılayacak olan otopark kent meydanının altına yapılacaktır. Öğretmeneviyle yeni Valilik Binası arasında yapacağımız yeni kent meydanı ve bu kent meydanının altına yapacağımız Bin araçlık otopark hem Valifahribey Caddesinin, hem Gazi Caddesinin yerine göre Bosna Hersek Bulvarı’nın, Hürriyet Caddesi’nin ve bu alandaki bütün otopark ihtiyacının karşılandığı ana merkez olacaktır inşallah. Burayla ilgili de çalışmalar devam etmekte. Projemiz hazır, bir yarışma projesidir, Türkiye genelinde yarışma açtık. Ve yine İstanbul’dan, Elazığ’dan bu konularda uzman jürinin belirlemiş olduğu kazanan proje belli oldu. O proje resmi işlemler bittiğinde kent meydanı olarak inşallah burayı uygulayacağız, yaşatacağız. Ve inşallah Allah ömür verirse ismini de Recep Tayyip Meydanı olarak koyacağız. Bütün planlamamız budur” diye konuştu.

YANILMAZ: KIZ MESLEK LİSESİ’NİN YANINDAKİ OTOPARKLA İLGİLİ SPEKÜLASYONLAR ÇOK FAZLA YAPILDI

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Kız Meslek Lisesi’nin yanındaki otoparkla ilgili spekülasyonlar çok fazla yapıldı. Bazen burayla ilgili timsah gözyaşları da döküldü. Elazığspor’u destekliyorum deyip de aleyhinde bir sürü söz söyleyenler oldu. Biz burayı Elazığspor’a verilmek üzere benzinlik alanına çevirmiştik. Ancak daha sonra bir şekilde bu alan engellendi ve burası Ankara’daki özelleştirme idaresine verilerek o şekil satılması gayreti içine girildi. Biz de hemen akabinde Belediyemizde Meclisimize getirerek, burayı benzinlik alanında çıkarıp tekrar yeşil alan haline getirdik. Ben şunu çok net söylüyorum; Elazığspor’la ilgili eğer şehrin dokusunu ve yapısını bozmadan imar değişikliği yapılması gerecek yerlere hep birlikte karar verdikten sonra biz bunu yaparız ve Elazığspor’a bir katkı olarak, bir değer olarak da inşallah gelir” dedi.

YANILMAZ: ORASI BİTMEDEN BAĞLANTI YOLLARININ OLMASI ZATEN MÜMKÜN DEĞİL

Mücahit Yanılmaz, “Kuzey Çevre yoluyla ilgili bağlantı yollarının yapılması burada iki şey var. Bir Profesör Doktor Necmettin Erbakan Bulvarı var. İki Kuzey Çevre Yolu var. Kuzey Çevre Yolu’nun bağlantı yolları Kuzey Çevre yolu bittikten sonra yapılacak olan yollardır. Orası bittiğinde bağlantı yolları yapılır. Orası bitmeden zaten bağlantı yollarının olması zaten mümkün değil. Ancak Profesör Doktor Necmettin Erbakan Bulvarı bir Belediye’nin bir şehre kendi imkanlarıyla kazandırabileceği en büyük yatırımdır. Orada devasa vadileri doldurduk, devasa dağları devirdik, kırdık, yardık ve şu anda Elazığ’ın en gelişme bölgesi içinde bulunan Çaydaçıra Kuzey Aksının ulaşımının çok rahatlıkla sağlanabileceği ve özellikle bu bölgeden şehir hastanesine gidecek olanların rahatlıkla kullanabilecekleri Profesör doktor Necmettin Erbakan Bulvarı bitti, açılışını yaptık ve hizmete sunduk” diye kaydetti.

YANILMAZ: ASKERİ HASTANENİN ORAYA KADAR OLAN BÖLÜMÜNDE İHALESİNİ YAPTIK

Belediye Başkanı Yanılmaz, “Şimdi orada Fırat Üniversitesinin hemen üzerindeki kanalda bir çalışmamız var. O kanalın altında 200’lük büzler atarak iki tane kanalın üstünü kapatıyoruz, Askeri Hastanenin oraya kadar olan bölümünde ihalesini yaptık. 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olacak şekilde o alan düzenlenecek, artı bir bulvar orada oluşuyor. Askeri hastanenin önünden yine Harput yoluna bağladığımız yolu yapıyoruz. Harput yolundan da inşallah kol ordunun içinden, Jandarmanın içinden vurup karşıya geçeceğiz ve oradan şehir hastanesine bağlantı yolunu yapmış ve bitirmiş olacağız. Aynı şekilde Doğu İmar yollarını yapıyoruz. Şehir Hastanesinin bağlantı yolları olması açısından. Sanayi Mahallesi, Salıbaba, Çatalçeşme, Karşıyaka, Gümüşkavak ve bu gölgedeki yolları birbirine bağlayan çok önemli arterlerdir, önemli ana bulvarlardır.” ifadelerine yer verdi.

YANILMAZ: DERNEKLERİMİZ İSTEDİKLERİNDE KÜLTÜR MERKEZİNİ BEDAVA KULLANABİLİRLER

Mücahit Yanılmaz, “Derneklerimizin istemiş olduğu dernek varisi elbette bütün dernekleri bir yerde toplamak önemlidir. Ancak ben buradan çok daha kolay ve pratik olan bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum; hangi derneğimiz, hangi vakfımız herhangi bir toplantı, herhangi bir icraat yapmak istediğinde Belediyemize ait olan 300 kişilik Kültür Merkezi emrindedir. 100 kişilik konferans salonumuz emrindedir, 150 kişilik konferans salonumuz yine emrindedir. 50 kişiyle toplantı yapmak istediğinizde salonumuz var, bedava veriyoruz. 100 kişiyle toplantı yapmak istediğinizde salonumuz var, ücretsiz veriyoruz. 300 kişiyle toplantı yapmak istediğinizde salonumuz var, yine ücretsiz veriyoruz. Bütün okullara ücretsiz veriyoruz, bütün derneklere ücretsiz veriyoruz. Ta ki sizler bir dernek olarak, bir organizasyon yapalım, bir çalışmayı yapalım deyin, gerisi kolay” diye kaydetti.

KAYAOĞLU: GELDİKLERİ İÇİN PROTOKOLE TEŞEKKÜR EDİYORUM

STK Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, “Milletvekillerim, Belediye Başkanım, İl Başkanım, çok kıymetli hazirun. Güzel bir akşam oldu, ay ışığında yıldızların altında bu günü bize yaşattığınız için çok kıymetli STK Temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum. Ahmet Saraç Bey ev sahipliği yaptı, Ahmet Bey’e çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız bu kadar yoğun programına rağmen iştirak ettiler, açıklamalarda bulundular kendilerine teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de bizi kırmadılar, Elazığ, Ağın, Keban ve Baskil’e gidip oradan hızla gelip programımıza dahil oldukları için çok kıymetli Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Diplomalı İşsiz
Diplomalı İşsiz - 6 yıl Önce

Allah sizin belanızı versin mi ki!!! Elazığın bir çok sorunu çözülmüş neyi çözdünüz birer birer açıkla şu Elazığ halkı bilsin. Türkiyeyi dolaşın en fazla kıraathane hangi ilde var ve hangi ilde ilçede yüzde yüz doluluk oranı var? Ama Elazığ da var çünkü gençler işsiz adam okumuş mezun olmuş yaşı otuzları aşmış halen boş işi yok aşı yok. Seçimler geldiğinde milletin gözünü boyamayı çok iyi biliyorsunuz. Kalkmış vekiller stk lar il başkanı toplanmış milleti uyutuyorsunuz.

adnan
adnan @Diplomalı İşsiz - 6 yıl Önce

murat bey evet katılıyorum gecen gun bi haberde vıdeo vardı ızlerken sayfa sureklı yenılenıp durdu sureklı basa sardım vıdeoyuu sacmalık bencede.Bız sayfayı yenıleyemeyecek kadar gerı zekalı mıyız ? hayır anlık verı akısı yok kı haberlerde sayfa yenılenıp duruyor ? www.elazigsonhaber.com sana dıyoruzz ?

Murat
Murat @Diplomalı İşsiz - 6 yıl Önce

www.elazigsonhaber.com yöneticileri, haber sayfaları, niçin 1 dakikada bir kendi kendine yenileniyor? Bunun mantıklı bir açıklaması var mı? Yorum yaparken sayfa yenilendiği için yazdıklarım siliniyor. Haber okurken, sayfa yenilendiği için okuyamıyorum. Video izlerken, sayfa yenilendiği için izleyemiyorum! Bunun farkında mısınız? Tek yaptığınız şey haber girmek mi? Bu haberle ilgili yorum yapacaktım, hevesimi kaçırdınız. Bu yorumu da zaten okumayacaksınız, kime yazıyorsam artık...

adnan
adnan - 6 yıl Önce

Toplanmıslar yıne Elazıgı kurtaracaklar kıraathane yapacaklarmısda bılmem ne yıl olmus 2018 vaatler arasında kıraathane var.Dunya neredeeee bız neredeyız.Kek kıraathane falan filannn bunlar nasıl seyler boyle ınanılır gıbı degıl

ORHANGAZİ
ORHANGAZİ - 6 yıl Önce

sermin balık: "Biz siyaseten de her zaman Elazığsporun yanında olduk. Her zaman destek verdik. Biz 24. Dönem Milletvekilleri de Elazığsporun ne zaman bize ihtiyacı olduysa hep yanında durduk. 25 ve 26. Dönem Milletvekillerim de aynı şeyi yaptılar. Elazığspor bütün şehrimizin, hepimizin değeri. Bizim için çok kıymetli. "

SONUÇ: ELAZIĞSPORUN ELEKTRİKLERİ KESİLDİ..

BÖYLE DESTEK İSTEMİYORUZ.

Mithat
Mithat @ORHANGAZİ - 6 yıl Önce

Sermin hanımın bu açıklamasından bile eleştiri çıkarmak için kendini bayağı bir zorlamışsın, Elaktriklerin kesilmesi ne alaka, kaldıki yine Elazığspor üzerinden haksız yere eleştirilen Milletvekili Metin Bulut bu konuda gayret göstererek açtırdı.Yapılana da teşekkür etmek lazım

adnan
adnan - 6 yıl Önce

Toplanmıslar yıne Elazıgı kurtaracaklar kıraathane yapacaklarmısda bılmem ne yıl olmus 2018 vaatler arasında kıraathane var.Dunya neredeeee bız neredeyız.Kek kıraathane falan filannn bunlar nasıl seyler boyle ınanılır gıbı degıl

vatandaş
vatandaş - 6 yıl Önce

yazıklar olsun. siyasette geldiğimiz noktaya bak; siyasi yalakalık, riyakar siyaset

vatandaş
vatandaş - 6 yıl Önce

en yalaka olanları listede baş sırayı almış 1,2,4


SIRADAKİ HABER

banner137