Anadolu Yıldızlar Ligi müsabaka takvimine göre Elazığ ev sahipliğinde 12 ilden katılan takımlarla gerçekleştirilen Analig Su Topu Türkiye Şampiyonası Adana. Antalya, İzmir, Gaziantep, Kocaeli, Hatay, Nevşehir, Muğla, Bursa, Kayseri, Adıyaman ve Elazığ illerinden 8 Kız 8 Erkek takım toplamda 240 sporcunun yer aldığı organizasyon Final müsabakası ile sona erdi.

Kapalı Olimpik Yüzme Havuz da gerçekleştirilen müsabakalar da dereceye giren takımlar; Erkeklerde 1. Olan takım İzmir olurken sırasıyla Bursa, Hatay ve Adıyaman illeri oldular.

Kızlarda 1. Olan takım Hatay olurken sırasıyla Adana, İzmir ve Nevşehir illeri oldular.

EREN: ŞAMPİYONA ŞEHRİ ELAZIĞ SLOGANIYLA NİTELENDİRDİĞİMİZ FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada “Tabi, özellikle son Bir yıl içerisinde Elazığ’ı Şampiyona Şehri olarak nitelendirdik. Bunu söylerken hakikaten Elazığ  da 6 Türkiye şampiyonluğu, 4 Türkiye finali ve 12 Grup Şampiyonasıyla Yirminin üzerinde müsabakayı gerçekleştirdik. Bu müsabakalara gerçekleştirmemiz de hem mesai arkadaşlarımızla hem de paydaş kurumlarımızla yaptık. 5 gün süren müsabakalar da havuz da ciddi manada efor isteyen müsabakalar izledik. Elazığ’da ilk kez gerçekleşen bir müsabaka inşallah önümüzde ki süreç içerisinde de ilk olarak Elazığ’da müsabakaların oynanması konusunda Ekibimizle birlikte gereken gayretin fazlasını göstereceğiz. İlimizde yapılan her müsabaka aslında şehrimizin tanıtımı içinde bir fırsat ve gelen kafilelere kültür gezileri düzenliyoruz, şehrimizi de bu konu da tanıtıyoruz. Şampiyona Şehri Elazığ sloganıyla nitelendirdiğimiz faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ben bu bağlamda şahsım ve kurumum adına Desteklerinden dolayı Bakanımız Sn Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, müsabakalar da dereceye giren takımlarımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.