Su Ürünleri Av Yasağı Başladı, Tekneler Karaya Çekildi

3 tarafı suyla çevrili Elazığ'da bugün itibariyle av yasağı başladı, ekipler uyarılarda bulunarak teknelerin karaya çekilmesini sağladı.

Su Ürünleri Av Yasağı Başladı, Tekneler Karaya Çekildi

Ülke genelinde olduğu gibi 3 tarafı sularla çevrili Elazığ'da da 1 Nisan itibariyle su ürünleri avlanma sezonu kapandı.

Sezonun kapanması nedeniyle Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri ile İl Jandarma ekipleri balıkçılıkları ziyaret etti.

Ziyarette yasağın başladığını aktaran ekipler, son ağların toplanarak teknelerin karaya çekilmesini sağladı.

TUĞYAN: BALIKLARI AVLAMAYIP GELECEK NESİLLERE DAHA ÇOK BALIK BIRAKMALIYIZ

Güzelyalı Köyündeki balıkçıları ziyaret eden Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hacı Paşa Tuğyan," Keban, Karakaya, Özlüce, Karakoçan Kalecik, Beyhan, Kralkızı Baraj Gölü, Sivrice Hazar gölü ve bunlarla bağlantılı tüm akarsularda 2021 yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı 1 Nisan 2021 tarihinde başlayıp, 1 Temmuz 2021 tarihinde sona erecektir. Av yasağı döneminde  avlanan balık geleceğin yüzlerce balığı demek. Ticari ve amatör olarak avlanan tüm balıkçılar el ele vererek, balıkları avlamayıp gelecek nesillere daha çok balık bırakmalıyız" dedi.

TUĞYAN: BALIK NAKLİ VE SATIŞI YAPAN ŞAHISLARI GÖRENLERİN BİLDİRMELERİ İSTİYORUZ

Denetim ekiplerinin avlanma yasağı döneminde su ürünleri koruma ve kontrol denetimlerine devam edeceğini belirten Tuğyan,"Kanun dışı uygulamalarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Faaliyetlerimizi daha etkin ve yaygın olarak yapabilmek için vatandaşlarımızla işbirliği yapmak gerekmektedir. Bu işbirliğini sağlamak için vatandaşlarımız su ürünleri ihbarlarını av yasağı boyunca yapabilir. Avcılık, balık nakli ve satışı yapan şahısları görenlerin bildirmeleri istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan bugünden itibaren ekiplerin sürekli baraj göllerinde denetimler yapacağı belirtildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137