Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçci, Elazığ Belediyesine ait Hayvan Barınağı’nı ziyaret ederek Hayvanları Koruma günü münasebeti ile hayvan maması ve mama tası dağıttı. Hayvan barınağı ve barındırdığı hayvanlar hakkında bilgiler alan Pirinçci, hayvanların yaşam hakkına destek vermenin sürdürülebilir bir çevre ve gelecek için zorunluluk olduğunu ifade etti.

İl Müdürü Mustafa Pirinçci’nin, hayvan barınağına yaptığı ziyarette Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Vesile Tutçugil refakat etti.

Pirinçci yaptığı ziyarette yanlarında getirdiği getirmiş olduğu hayvan maması ve taslarını barınağa teslim etti.

PİRİNÇÇİ: HAYVANLAR DÜNYAYI BİRLİKTE PAYLAŞTIĞIMIZ VARLIKLARDIR

Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçci; Hayvanları Koruma Günü ve yapılan ziyarete ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:Doğayı bizlerle paylaşan minik dostlarımızın yaşam hakkına destek vermek sürdürülebilir bir çevre ve gelecek için zorunluluktur. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün amacı, hayvanlara karşı sevgi duyguları aşılamak, onları korumak, haklarına saygı duyulmasını sağlamak ve her günümüzü birlikte geçirdiğimiz hayvanları görünür kılmaktır. Bu gün yapılan tüm etkinlikler, bakıp görmediğimiz okuyup anlamadığımız söyleneni algılamadığımız hayat akışında algılarımızı hayvan haklarına çekmeyi amaçlar. Hayvanlar dünyayı birlikte paylaştığımız varlıklardır. Ekolojik dengeyi ayakta tutan binlerce, adını bile bilmediğimiz hayvan varken, gözle görebildiğimiz, duygularımızı, evimizi, bahçemizi, sevgimizi paylaştığımız sevimli dostlarımızı mutlaka önemsemeliyiz. Çocuklarımıza minik dostlarımızla birlikte yaşama alışkanlığı ile hayvan ve doğa sevgisi kazandırmalıyız” dedi.