Suriye - Türkiye Dostluk Derneği Açıldı

Suriye - Türkiye Dostluk Derneği tarafından düzenlenen toplantıda amaç ve izleyecekleri yol haritası masaya yatırıldı.

Suriye - Türkiye Dostluk Derneği Açıldı

Suriye - Türkiye Dostluk Derneği tarafından toplantı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıda amaç ve izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.

ÇOBAN: BİZİM DOSTLUĞUMUZ HİÇBİR ZAMAN BOZULMAMIŞTIR

AK Parti Eski İl Başkanı Nusret Çoban, “Suriye – Türkiye Dostluk Derneğinin kuruluşu dostluğumuzun yeniden tesiri ile alakalı değil, unutulan dostluğumuzun yeniden hatırlanması ile ilgilidir. Bizim dostluğumuz hiçbir zaman bozulmamıştır. Müslümanların dostluğu, kardeşliği her zaman mevcuttur ama zaman zaman hatırlatmak lazım. Dostluğumuzu bozmak için dinimize saldırılar oldu. Dostluğumuzu bozmak için kültürümüze, dilimize saldırılar oldu. Biz bunları tekrar yeniden bir araya getirmek için toplandık. Bu nedenle bu derneğimizin de hedefi bu kültür birliğimizi, dirliğimizi yeniden hatırlatmak, vücuda getirmek ve sürekliliği kazandırmak için. İnşallah bu dernek bu sürekliliği getirir ve bunun mücadelesini veririz. Bir daha da emperyalistlerin bizleri bölmelerine fırsat vermeyiz inşallah” dedi.

DERVİŞ: YENİDEN KAZANMASINI UMUYORUZ

Suriye – Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Ömer Derviş ise, “Sizin yardımlarınızla derneğimizin Suriye Türk dostluğuna ulaşmayı ve Suriye ve Türkiye arasındaki tarihsel bağlarını yeniden kazanmasını umuyoruz” diye kaydetti.

  

KAYA: SİZLER İÇİN DUACIYIZ, DUA EDİYORUZ

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’da, “Her gün misket bombaları yağıyor. Biz bunlara her gün şahitlik ediyoruz ve üzülüyoruz. Ellerimizi mevlaya açıyoruz. Sizler için duacıyız, dua ediyoruz. Maddi manevi fedakarlık ederek sizlere katkı sağlıyoruz. Bilmiyoruz ne kadar katkı sağlıyoruz, ne kadar faydalı oluyoruz. Ama istiyoruz ki oralarda Gülistan’a dönsün, oralardaki acılar biran önce dinsin. Ve istiyoruz sizlerde şehrinize dönesiniz. Çünkü aile bireyleriniz orada yaşıyor, kabristanlarınız orada. 40 yıllık 50 yıllık mazileriniz orada. İstiyoruz ki orada da hayatlar devam etsin” ifadelerine yer verdi.

ŞAHİN: BİZ BU HUDUTLARI KABUL ETMİYORUZ

Elazığ STK Platformu Danışma Kurulu Üyesi Resul Şahin, “Türkiye ve Suriye Dostluk cemiyetinde görev alan, illa yönetim değil, yönetimdekilerin yükü ağırdır. Destek veren herkes bu cemiyetin üyesidir. Muhacirde demiyorum. Bizim aramıza emperyalistler tutup çizgi çektiler köyümüzü bile böldüler. Biz bu hudutları kabul etmiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ahmet urat
Ahmet urat - 2 yıl Önce

Suriye Türkiye dostluk derneğini kuranları tebrik ederim

SIRADAKİ HABER

banner137