Suriyeli Türkmen Yaşadıkları Zulümleri Anlattı

Türk Ocakları ‘’Son gelişmeler ışığın da Suriye ve Türkmenlerin durumunu değerlendirmek’’ üzere bir araya geldi. Suriyeli Türkmenlerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, yaşanan zulümler anlatıldı

Suriyeli Türkmen Yaşadıkları Zulümleri Anlattı

Suriyeli Türkmen Yaşadıkları Zulümleri Anlattı

Türk Ocakları ‘’Son gelişmeler ışığın da Suriye ve Türkmenlerin durumunu değerlendirmek’’ üzere bir araya geldi. Suriyeli Türkmenlerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, yaşanan zulümler anlatıldı.

    Elazığ Türk Ocakları Başkanı Bilal Bulut Ocak başı sohbetinde bir araya geldikleri için mutlu olduklarını ‘’ son gelişmeler ışığın da Suriye ve Türkmenlerin durumunu’’ gerçekleştirdikleri bu sohbette inceleyeceklerini söyledi.  

Bilal Bulut gerçekleştirdikleri bu sohbet de araların da önemli isimlerin olduğunu Suriye’de yaşanan durum ile ilgili ve Türkmenlerin son durumları hakkın da bilgi vermek için bir arada geldiklerini  kaydetti.

Bulut dünayanın yeni bir süreç yaşadığını ‘’ arap baharı ‘’ diye nitelendirilen halk hareketlerinin kendilerine de ulaştığını dedi.

Elazığ Türk Ocakları Başkanı Bilal Bulut 2011 yılın da Suriye’de başlayan özgürlük harekatının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen çok ciddi şekilde bir değişmenin yaşanmadığını aksine o bölgede katliamların daha da artığını söyledi. Irak da bu durumunun devam ettiğine değinen Bulut oralarda yaşayan Türkmen kardeşlerimizin ilerleyen dönemlerde ne olacağını bilinmemektir dedi.

  Bilal Bulut Suriye’de neler yaşandı ilerleyen dönemlerde Suriye de yaşayan Türkmenlerin durumu ne olacak ABD destek veriyor mu gibi aklımız da bulunan soruları cevaplayan çok değerli misafirlerimiz o coğrafyalardan geldi bizleri aydınlattı şeref verdiler diyerek teşekkür etti.

Suriye Türkmen Meclis Başkanı Bilal Bulut 25 yıl buyunca Elazığ da yaşadığını kendi memleketine geldiğini söyleyen Bulut Elazığ’a gelirken Suriye’nin farklı bölgelerin de bulunan Türkmen kardeşleri de getirdiğini onların eğer fırsatları olursa neler yaşadıklarını kendi lehçeleri ile hitap edebileceklerini söyledi.

Bilal Bulut Suriyeleri Türkmenlerin 11. yy bu yana Suriye’yi vatan edindiklerini  Selçuklular, Osmanlılar derken günümüze kadar Suriye’de Selçuklu devletini anımsatan bir bayraklarının olduğunu söyledi.   

Suriye Türkmen Meclis Başkanı Bilal Bulut Arap baharı adı altında Türkiye için yapılan başarısız denemeyi  gördüklerini ifade etti.  

Bulut ‘’ türkiyenin kaderi orta doğunun kaderinden farklı değildir’’ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137