Sürsürü Mahallesi 2. Etap Konutlarının Kura Çekimi Yapıldı

Sürsürü Mahallesi’nden hak sahibi olan 493 vatandaşın noter huzurundan kurası çekildi. Kura çekimi Kanal Fırat ve Kanal E televizyonlarından canlı olarak yayınlandı.

Sürsürü Mahallesi 2. Etap Konutlarının Kura Çekimi Yapıldı

Bugün saat 09.00’da başlanan kura ile Sürsürü Mahallesi’nden hak sahibi olan 493 vatandaşın konutları teslim edildi.

Kura çekimine Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman da katıldı.

Kura çekimi Kanal Fırat ve Kanal E televizyonlarından canlı olarak yayınlandı.

TORAMAN: BAŞLANGIÇTAN BUGÜNE KADAR ÇEKTİĞİMİZ KONUT SAYISI 17 BİN 95’E ULAŞTI

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ’da toplam 17 Bin 95 konutun kurasının çekildiğini söyledi. Toraman, “Ekim ayı başı itibariyle teslim aldığımız ve vatandaşa kura çekmek suretiyle teslim etmeye başladığımız konut sayımı 9946 idi. O günden bugüne kadar yaklaşık 3 buçuk aylık süre zarfında bugün çekeceğimiz kuraları da dahil ettiğimizde toplamda 7 bin 149 daha konutun kurasını bu süreç içerisinde çekmiş oluyoruz. Başlangıçtan bugüne kadar çektiğimiz konut sayısı 17 Bin 95’e ulaştı. Hakikaten ciddi bir rakam. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.  Bu hafta 19’unda 312 konut için bir kura çekmiştik. Bugün 493 konut için kura çekilecek. Öğleden sonrada 405 konut için AFAD Hak sahiplerine kura çekeceğiz. Sadece bu hafta içerisinde dahi 1210 konutun kurasını çekiyoruz. Bugün çekeceğimiz kurayla beraber sürsürü 2. Etabı kurasını çekeceğiz ve burası bir kentsel dönüşüm alanı. Elazığ’da malumunuz depreme müteakip bir afetten dolayı ağır hasarlıların yıkılmasından dolayı bir hak sahipliği var ki bunlar büyük ölçüde rezerve alanlarda inşa edildi yapıldı ve teslim ediliyor bir de ilave olarak kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında riskli alan ilan edilen bölgelerde yürütülen çalışmalar var. Bir de kentsel dönüşümden hak sahipliği uygulaması var. Bugün itibariyle kentsel dönüşüm ve riskli alanlarla ilgili olarak sürsürü ile çekeceğimiz kurayla beraber Kızılay’daki kentsel dönüşüm alanı hariç Elazığ’da ki bütün kentsel dönüşüm alanlarını büyük ölçüde tamamlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı. 

TORAMAN: ELAZIĞ’DA 6088 KONUT SADECE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA ÜRETİLEN KONUTLAR

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Merkez’de kentsel dönüşüm alanlarında 5 Bin 427 konut üretilerek vatandaşlara teslim süreçlerinin devam ettiğini söyledi. Toraman, Güneş sitesini tamamladık Mustafapa’da 4 etabı kentsel dönüşümden tamamladık Rüstempaşa’da iki etap halinde kentsel dönüşüm inşaatları tamamlandı Abdullahpaşa’da dört etap halinde kentsel dönüşüm konutları üretildi ve bugünde Sürsürü de daha önce 1.Etabı tamamlamıştık 2. Etapla beraber artık Sürsürüyü’de kentsel dönüşüm olarak tamamlamış oluyoruz. İlimiz merkezinde inşaatı devam eden yalnızca Kızılay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm inşaatı devam ediyor. 356 konut var orada. Biraz önce saydığımız Elazığ Merkez’deki kentsel dönüşüm alanlarında 5 Bin 427 konut üretilmiş ve vatandaşlarımıza teslim süreçleri devam ediyor buda oldukça yüksek bir rakam. Şehir merkezinde uygulanan kentsel dönüşüm sahası içerisinde 5427 konut üretilmiş oluyor. İl merkezindeki bu kentsel dönüşüm alanlarına ilave olarak bir de Sivrice de bir kentsel dönüşüm faaliyetimiz var. Orada da 305 konut tamamlandı geçiş kabulü yapıldı onların hak sahipliği ile ilgili hukuki incelemeler devam ediyor önümüzdeki günlerde onlarında kuralarını çekerek veya uzlaşma yoluyla sivrice de hak sahiplerine teslim etmiş olacağız. Elazığ genelinde 6088 konut üretilmiş kentsel dönüşüm alanları içerisinde sivrice de dahil olmak üzere.  Hem il merkezinde 5427 konut, Sivrice de 305 konut olmak üzere toplamda 6088 konut sadece kentsel dönüşüm alanında üretilen konutlar. Bunların içerisinde dükkânlar, cami, park, gibi birçok alan var bir mahalle mantığı içerisinde üretilmiş güvenli, sağlıklı, her türlü afete karşı dayanıklı konut stokuna dönüşmüş oldu. Zayıf konut stoku kuvvetli konut stokuna dönüşmüş oldu bu bölgelerde” dedi.

TORAMAN: ELAZIĞ’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARINDA İNŞA FAALİYETLERİNİ TAMAMLAMIŞ BULUNUYORUZ

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, kentsel dönüşüm alanlarındaki uygulamalarından dolayı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve bütün çalışanlara teşekkür etti. Toraman, “Kentsel dönüşüm alanlarında 6088 konut ürettik ama 3429’unda hak sahipliği kentsel dönüşümden kaynaklanıyordu yine bu alanlarda depremden dolayı ağır hasarlı olan 2659 konutumuz vardı onları da yine bu alanda üreterek afetzedelere teslim etmiş bulunuyoruz. Bizim kentsel dönüşüm alanımızda iki hak sahipliği iç içe geçmişti. Biri ağır hasardan dolayı hak sahibi olanlar ikincisi ise kentsel dönüşümden ötürü hak sahibi olanlar. Artık Elazığ’da kentsel dönüşüm alanlarında inşa faaliyetlerini tamamlamış bulunuyoruz büyük ölçüde. Vatandaşlarımıza kuralarını çekip anahtarlarını teslim etmiş oluyoruz. Bu süreçte özellikle Çevre Şehircilik Bakanlığımıza kentsel dönüşüm alanlarındaki uygulamalarından dolayı Sayın Bakanımız Murat Kurum başta olmak üzere bütün bakanlık çalışanlarına ilgili kuramlara TOKİ başta olmak üzere ilgili kurumlara müteahhitlere, işçisine, mühendisine bu stokun yapılması için gayret gösteren herkese şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

TORAMAN: BU KADAR KISA SÜREDE BU KADAR KONUTUN YAPILMASI BÜYÜK BİR BAŞARI

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Afetten dolayı vatandaşlarımıza da öğleden sonra kırsal kesimdeki hak sahiplerimiz için 405 konutluk bir kura daha çekeceğiz.  Bu üretilen konutların bir kısmının da 2020 Aralık ayında depremden sonra hak sahibi olan vatandaşlarımıza ait olduğunu ifade edelim. Biz hep Ocak 2020 başlangıç olarak alıyoruz ama hak sahipliği açısından bir de Aralık 2020’de ki 5.3 şiddetindeki depremden sonra oluşan hak sahiplikleri var bu da demektir ki 1 yıllık sürede de bir kısım vatandaşlarımıza konutlarını teslim edebilmiş durumdayız. Bu kadar kısa sürede bu kadar konutun yapılması planlarının yapılması, alt yapılarının oluşturulması, imar planının yapılması ve vatandaşa teslim edilmesi hakikaten büyük bir başarı çok büyük bir emek ve gayret var bu iş içerisinde yerel de de bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, yerel yönetimlere belediyemize çok değerli muhtarlarımıza emek veren bütün vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu el birliği ve dayanışma ile Devletçe ve Milletçe dayanışmayla seferberlik ruhuyla elde edilmiş bir başarı diye değerlendiriyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2022, 13:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mağdur
mağdur - 2 yıl Önce

Sürsürü mahallesinde hak sahipliğim olmasına rağmen kurada adım çıkmadı! Bunu neye göre yapıyorsunuz bir işi de doğru düzgün yapıp insanları mağdur etmeyi bırakın yeter artık. Şimdi ben ne yapacağım!! Hakkım olan ev hiçbir şey yok resmen.

Halise Turğut
Halise Turğut - 2 yıl Önce

Sayın valimiz Rüstem paşa da evleri çıkmayan mağdur insanlardan biriyim.2 yıl oldu hala ev verilmedi.Bundan sonrası için de yeni bir mağduriyet yaşanmaması için bizimle irtibata geçiniz.Bizim için neler yapılabilir ki yeni bir mağduriyet olmasın.Bize bilgi verin.muhatap bulamıyoruz.

Çözüm istiyoruz
Çözüm istiyoruz - 2 yıl Önce

Sayın valim ben Rüstem paşa mahallesi nllnde eksik konut sorunundan kurada ismi çıkmayan vatandaşlardan biriyim CİMERE valiliğe çevre ve şehircilik bakanlığı müdürlüğüne yazdıklarımın haddi var hesabı yok ama hala evsiz bekliyorum.hepsini kurayla dagittiniz fakat alınmayan evleri bize kurayla vereceksiniz kalanlar zemin ve 2+1 ler.cozumleyin artık sorunumuzu evimizi verdik evsiz kaldık.

Rüstem paşa magduru
Rüstem paşa magduru - 2 yıl Önce

Sayın valim Rüstem paşa mahallesi de 3+1 evim vardı ve ağır hasarlı diye yıkıldı bize evlerimizin yerinde yapılacağı söylendi ama sonra kuraya tabi tutulduk 2 yıldır evimizi bekliyoruz. İşin ilginç yanı bize bir bilgide verilmemesi hakkımız olanı istiyoruz. Kendi mahallem de kendi evimi istiyorum.

Magdur
Magdur - 2 yıl Önce

Bizleri bodrum 2 lere layık görenler elbet kendileri bir gün bodrum 2 lere mahkum olurlar. Bodrum 2 ler değişecek dendi ne oldu hiçbirşey gerçek hak sahipleri yine magdur oldu bu şehrin sahibi yok mu ?

Mağdur
Mağdur - 2 yıl Önce

Şeçim zamanı sakkın kapımiza gelmeyin kime peşkeş cektiyseniz gidin onlardan oy isteyin bodrum 2 nedir ya bodrum sizlerde hiç vicdan yok mu kendiniz otururmusunuz bodrumlar da

TANER
TANER - 2 yıl Önce

elazığlıya kutu gibi evler belediye başkanı kendi mahallesine 130 m2 lüks evler yaptırıyor ...bilseydik muhtar seçimine koyardık.

Mağduru
Mağduru - 2 yıl Önce

Rüstem paşa mahallesi 2. Etaptan hak sahibiyim kendi yerimizden ev istiyorum diye beyan etmeme rağmen kurada ev çıkmadı meğer eksik daire yapılmış sanki bu benim problemimmiş gibi ne demek eksik daire o zaman iki yıl bizi ne diye beklettiniz kendi yeriniz başta bilseydik belki paramı alıp çıkardım şimdi alacağım o para ile çöp bile alamazsın iki yıl önceki fiyatlar ile şimdikiler bir mi her şey üç dört katına çıktı özellikle emlak sektöründe hadi diyelim eksik daire var bunu telafi etmek için ne bana ulaşan oldu ne de daha iyi bir teklif sunan insanlar kendini paralıyor hakkı olan evi alabilmek için rezalet bir süreç yönetiminiz var herkes memnun diyerek algı yapmayı da bırakın önce insanlara hakkı olan evi verin de öyle konuşun benim evimi yık hasarlı değildi risk alandı kentsel dönüşüme al 950 tl gibi komik bir rakamı kira diye yuttur iki yılda beklet sonra da yok eksik daire yaptık oradan veremiyoruz git dağ başından ev al diye bana diret yok öyle yağma bütün haklarımı sonuna kadar savunacağım burası bir hukuk devleti yetkilileri mağduriyetimi misliyle gidermeye davet ediyorum deprem değil siz vurdunuz bizi


SIRADAKİ HABER

banner137